Planned Parenthood zaradio prošle godine 1,6 milijardi na pobačajima i postao 2. najveći dobavljač trans hormona
12. ožujka 2021.

Terapija transrodnim hormonima sada je dostupna u 200 ustanova organizacije Planned Parenthood u 31. državi, što čini ovu najveću međunarodnu organizaciju za vršenje prekida trudnoće drugim najvećim pružateljem trans ‘tretmana’ u Americi.

Prije desetak dana Vijeće za obiteljska istraživanja (FRC) objavilo svoje godišnje izvješće „Stvarni Planned Parenthood: vođa kulture smrti“. Otrežnjujući je pogled na najveću američku organizaciju koja se bavi pobačajima, koja ne samo da je izvršila više od polovice svih prijavljenih pobačaja u Sjedinjenim Državama od 2018. do 2019. godine, već se proširila i na novo  brzorastuće tržište za transrodnu hormonsku terapiju. U fiskalnoj godini 2019. organizacija Planned Parenthood prekinula je život  354.871 djeteta, piše Lifesitenews.

Prema Vijeću za obiteljska istraživanja, Planned Parenthood je prikupio čak 38% svojih sredstava (618,1 milijuna USD) – od američke vlade, a glavninu putem Medicaida – državnog programa zdravstvenog osiguranja. “Ukupni prihod Planned Parenthooda za razdoblje 2019. – 2020. iznosio je 1,6 milijardi dolara, što je najviše u njegovoj povijesti”, izvijestilo je Vijeće za obiteljska istraživanja (FRC). “Planned Parenthood prijavio je 888,3 milijuna američkih dolara dostupne neto imovine na koju se može osloniti ukoliko izgubi državno financiranje.”

Autorica izvješća, direktorica FRC-ovog Centra za ljudsko dostojanstvo, Mary Szoch izjavila je: „Na temelju godišnjeg povećanja broja pobačaja koje izvrši Planned Parenthood i smanjenog broja pobačaja na nacionalnom nivou, Planned Parenthood postaje sve više i više monopolist za vršenje pobača. “Na tajnim snimkama koje su snimili David Daleiden i njegovi kolege iz Centra za medicinski napredak, snimljeni su vlasnici neovisnih klinika za pobačaje koji se žale na to da ih Planned Parenthood sve više tjera iz posla.

Izvješće FRC-a također je istaknulo da je hormonska terapija za „promjenu spola“ sada dostupna na 200 lokacija Planned Parenthooda u 31 državi, što ovu organizaciju čini drugim najvećim pružateljem trans “tretmana” (ako ih se tako može nazvati) u Americi.

“Planned Parenthood također je postao drugi po veličini distributer hormona koji se koriste za ometanje prirodno napredovanje puberteta kod zdravih tinejdžera, što može imati doživotni štetni utjecaj na njihovo zdravlje, uključujući ometanje razvoja mozga, usporavanje normalnog razvoja kostiju te sterilizaciju“, izjavila je Mary Szoch, direktorica Centra za ljudsko dostojanstvo. „Ravnodušnost Planned Parenthooda prema činjenici da suprotno-spolni hormoni mogu osobu učiniti nesposobnom za rađanje djece u potpunosti je u skladu s njihovom osnivačicom, multimilijunašicom Margaret Sanger koje je bila rasist te je zagovarala eugeniku, poznatom po izjavi: “Po mom mišljenju, vjerujem da više ne bi trebalo biti djece.”

Priču o rastućem, novom biznisu Planned Parenthooda s primjenom hormona suprotnog spola prva je objavila novinarka časopisa Wall Street Journal Abigail Shrier, autorica knjige „Nepovratna šteta: Transrodna pomama koja zavodi naše kćeri“ (od engl. The Transgender Craze Seducing Our Daughters) u svom newsletteru “The Truth Fairy”. Abigail Shrier intervjuirala je djelatnika Planned Parenthooda koji je izjavio da su “trans-identificirajuća djeca tvornice novca” za industriju pobačaja i da je niz zaposlenika izrazilo zabrinutost zbog toga koliko je djevojkama tinejdžerske dobi lako pristupiti hormonskoj terapiji. Zaposlenik s kojim je razgovarala je zagovornik pobačaja, ali je zgrožen novim biznisom promjene spola u Planned Parenthoodu.

Čini se da se i političko lobiranje Planned Parenthooda isplati. “Planned Parenthood se obvezao potrošiti 45 milijuna dolara na predsjednički izborni ciklus 2020. godine”, napomenla je Mary Szoch. “Iako tvrde da su nestranačka organizacija, na republikanske kandidate nisu dali niti dolara. Nije šokantno stoga da Demokrati Planned Parenthooda koji su sudjelovali u kampanji i sada zagovaraju stavove te organizacije. Gotovo šest od deset Amerikanaca protivi se sponzoriranju pobačaja iz prikupljenih poreza, no Demokrati u Kongresu i predsjednik Joe Biden zatražili su prekid amandmana Hyde koji sprječava novac saveznih poreznih obveznika da financiraju pobačaj, a ti isti političari se trenutno zalažu za povećanje financiranja Planned Parenthooda.”

Uz poluge moći u rukama Joea Bidena, predsjednika koji do sada najviše zagovara pobačaj u cijeloj američkoj povijesti, i Kamale Harris, dugogodišnje ekstremne pobornice pobačaja, Planned Parenthood spreman je proširiti se još više, uklanjajući sve zapreke državnom financiranju i uz tzv. Zakon o ravnopravnosti (od engl. Equality Actkoji potencijalno utire put ukidanju zakona saveznih država koji ne dopuštaju pobačaj u cijeloj zemlji.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža