Ispovijest novinara koji se izjašnjavao homoseksualcem: ‘Taj način života jamči bol i nesreću’
14. ožujka 2021.

Milo Yiannopoulos, 36-godišnji britanski politički komentator i novinar poznat po svojim konzervativnim stajalištima proglasio se “ex-homoseksualcem”, rekao je u intervjuu za LifeSite.

Iako se nekad izjašnjavao kao homoseksualac, i prije se zbog svojih konzervativnih stavova nalazio na meti kritika, no sada kada je posvećen vjeri, očekuje još više osuda od lijevo-liberalnih udruga i zajednice.

“Izludio sam liberale kada su vidjeli zgodnog, karizmatičnog, inteligentnog homoseksualca koji nemilosrdno slavi konzervativne principe”, kazao je Yiannopoulos.

Prije dvije godine, američki katolički autor Michael Voris izazvao je Yiannopoulosa da živi čedno, Yiannopoulos je pristao i ponizno priznao svoju ljudsku slabost.

LifeSite podsjetio je Yiannopoulosa na objavu na stranici društvene mreže Parler koja prikazuje članove pokreta CHANGED s natpisom: „Pogledajte ove prekrasne duše, riješene svojih demona i izliječene od njihovih grešnih poriva. Ne možete li reći da su spašeni?”

Upitan može li sada dodati svoju sliku na njihovu, rekao je: “Ne, i pretpostavljam da nikada neću biti dovoljno hrabar da to proglasim prošlošću. Tretiram to kao ovisnost. Nikad ne prestaješ biti alkoholičar.”

Yiannopoulos je dodao da bi „tijekom sljedećeg desetljeća želio pomoći u rehabilitaciji onoga što mediji nazivaju ‘konverzijskom terapijom’“.

“To djeluje, iako ne za sve. Što se tiče mojih ostalih težnji i planova, oni nisu promijenjeni, pobačaj sam uvijek smatrao najvećim moralnim užasom ljudske povijesti. I dalje ću to ponavljati – čak i glasnije nego prije.”

Govorio je o promjeni svog života. U intervjuu za LifeSiteNews, Yiannopoulos je izjavio da je njegov “suprug” – “degradiran u člana kućanstva”.

“Moj vlastiti život dramatično se promijenio. U posljednjih 250 dana samo sam se jednom poskliznuo, što je puno bolje nego što sam predviđao.”

Iako je živio kao homoseksualac, opisao je da je to “način života koji jamči bol i nesreću”.

Yiannopoulos je 2017. ponovio svoje uvjerenje da je homoseksualnost grijeh i osudio one (uključujući svećenstvo) koji su željeli “promijeniti crkvenu dogmu po tom pitanju.”

Yiannopoulos je nekad radio kao urednik na web stranici Breitbart.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža