Andrijanić o nametanju LGBT ideologije kroz rezoluciju EP-a: ‘Laž je da su homoseksualci u Poljskoj diskriminirani’
15. ožujka 2021.

Novinar niza hrvatskih i poljskih medija Goran Andrijanić u razgovoru s dr. Željkom Markić u podcastu ’55 minuta kod Željke Markić’ osvrnuo se na novu rezoluciju Europskog parlamenta koja se odnosi na Poljsku i Mađarsku.

“Pod agendom zaštite ljudskih prava i sloboda, napadaju se dvije članice i kritizira činjenica da je Poljska provela program zaštite od širenja LGBT ideologije. Vi Gorane živite u Poljskoj, kako Vi vidite tu rezoluciju usmjerenu protiv dvije članice EU i kako je ona dočekana u Poljskoj.”, upitala je dr. Markić, predsjednica udruge U ime obitelji.

“Cijela ta deklaracija ima jasan ideološki i politički predznak koji se krije u pozadini oko nametanja LGBT ideologije. Prvo, treba istaknuti da je deklaracija prepuna najrazličitijih fraza i floskula o ugroženosti LGBT populaciji u Poljskoj, bez konkretnih podataka. Doživljeno je kao još jedan pritisak na Poljsku. Ono što je važno je da je priča o sredinama ‘slobodnim od LGBT ideologije’ laž. Naime, na ljeto 2019. jedna je općina donijela deklaraciju o slobodi od LGBT ideologije. Ona nije bila obvezujuća, već je označavala simboličko sprječavanje da se u školski i obrazovni sustav ukomponira rodna ideologija. Nakon toga je tu deklaraciju – distanciranja od LGBT ideologije – donio niz općina. Ta se cijela priča počela interpretirati kao zabrana LGBT grupacije, što je najobičnija laž. U cijelu priču uključuje se LGBT aktivist Bartosz Staszewsk koji ploču ‘LGBT free zone’ objavljuje diljem gradova, interpretirajući odluku općina kao da je homoseksualcima zabranjen pristup tim gradovima te da su diskriminirani.”, pojasnio je Andrijanić navodeći kako je ta kampanja perfidna te ima ciljem ocrnjivanja Poljske. U daljnjem razgovoru, kazao je kako poljski gradovi tuže aktivista zbog kampanje blaćenja i pirenja neistina, no on se brani umjetničkim izričajem. Naime, kako objašnjava Andrijanić općine su izražavale zabrinutost zbog nametanja LGBT i rodne ideologije, no nije riječ o zabranama i diskriminaciji.

“Tragično je da moram objašnjavati da homoseksualcima nije zabranjen pristup u institucije. Ne postoje u Poljskoj gradovi gdje su homoseksualci diskriminirani. Oni imaju sva građanska prava. Ova je priča uspjela uz pomoć LGBT lobija koji je dobio političku potporu.“, kazao je Andrijanić.

“Bruxelles i njegove institucije polaze s pozicija LGBT ideologije. Poljaci ne žele imati LGBT ideologiju nametnutu u svojoj državi.”, istaknuo je Andrijanić.

Podsjetimo, Europski parlament (EP) je velikom većinom glasova prošlog četvrtka usvojio rezoluciju o “proglašenju Europske unije prostorom slobode za LGBTIQ osobe”. Iako je poljski ministar pravosuđa jasno poručio da “u Poljskoj ne postoje ‘LGBT-free zone’ već zone slobodne od LGBT ideologije’”, EP je pokrenuo proces “proglašenja čitavog prostora Europske unije zonom slobode za LGBTIQ osobe” (LGBTIQ Freedom Zone). Svi zastupnici SDP-a, ali i svi zastupnici HDZ-a, što je protivno njihovim proklamiranim demokršćanskim vrijednostima, glasovali su za Rezoluciju o “proglašenju Europske unije prostorom slobode za LGBTIQ osobe”. Tom rezolucijom Europski parlament htio je ocrniti postupak Poljske koja je proglasila da na njezinom prostoru postoje „zone slobodne od LGBT ideologije“.

> EP promiče LGBTQ ideologiju: HDZ-ovci i SDP-ovci glasali ‘ZA’

> Koji hrvatski eurozastupnici nisu podržali LGBT rezoluciju kojom se napada Poljska?

Želite se pretplatiti (besplatno) na kanal?

Ako želite pratiti podcast “55 minuta kod Željke Markić” i dobivati obavijesti o novim objavama možete se pretplatiti na kanal.

Koraci za aktiviranje (besplatne) pretplate:

  1. Prijavite se na YouTube na računalu.
  2. Otvorite videozapis na kanalu na koji se želite pretplatiti.
  3. Ispod playera videozapisa kliknite Pretplati me(Subscribe)

Kad se pretplatite na kanal, svi novi videozapisi koje taj kanal objavi prikazat će se u vašem feedu Pretplate i dobivat ćete obavijesti kad kanal na koji ste pretplaćeni objavi novi sadržaj.

Svaka pretplata na kanalu na Youtubeu je automatski besplatna.

>(VIDEO) Pogledajte premijeru podcasta Željke Markić i predbilježite se za nove emisije

Na feedu pretplata koji je dostupan na mobilnim uređajima i računalima prikazuju se svi videozapisi nedavno preneseni na kanale na koje ste pretplaćeni.

Ako želite dobivati sve obavijesti s kanala na koji ste pretplaćeni, dodirnite zvonce za obavijest

Zvonce će se tada promijeniti u zvonce koje zvonii tako pokazati da ste odabrali sve obavijesti.

* Goran Andrijanić, Udruga Triju mora, diplomirao je novinarstvo na FPZG i pisao u nizu hrvatskih i poljskih medija. Bio je glavni urednik Bitno.net, izvršni urednik tjednika Fokus i novinar u Jutarnjem listu. Sada piše za poljski portal Wpolityce.pl i tjednik Sieci. Piše o religiji, politici i popularnoj kulturi. Oženjen, otac troje djece – Antonine, Jana Josipa i Ruže Hanne.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža