Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) ZA referendum!
10. rujna 2014.

“Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) već se nizom istupa zalagala za promjenu izbornog zakona, stoga objeručke podržavamo raspisivanje referenduma”, stoji u priopćenju HURS-a koje potpisuje njegov predsjednik Ozren Matijašević.

HURS smatra kako već na sljedećim parlamentarnim izborima birači trebaju birati izravno zastupnike imenom i prezimenom jer će to omogućiti “kvalitetnije ljude, stručnjake i profesionalce, iza kojih stoje glasači, a ne stranačke poslušnike kojima je zaleđe stranačko vodstvo”.

Za zastupnike odgovorne biračima, a ne strankama

“Tako izabrani zastupnici odgovorni su svojim glasačima, a ne strankama, a upravo to držimo ključnim za stabilniju i gospodarski jaču Hrvatsku”, smatra Matiješević koji poziva sve članove HURS-a da podrže raspisivanje referenduma.

Također, Matijašević piše kako HURS ne pristaje da se hrvatske autoceste daju u koncesiju strancima te kako HURS podržava i raspisivanje tog referenduma.

“Infrastruktura je jedan od najvažnijih elemenata i zato je ne treba olako prepustiti. HURS podržava opciju u kojoj se jasno traži podrška za projekte od nacionalnog interesa i borimo se za investicije i ulaganja koja će biti u našem interesu”, ističe Matijašević.

Izvor: Narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža