U ime obitelji

Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) ZA referendum!

Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) ZA referendum!

“Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) već se nizom istupa zalagala za promjenu izbornog zakona, stoga objeručke podržavamo raspisivanje referenduma”, stoji u priopćenju HURS-a koje potpisuje njegov predsjednik Ozren Matijašević.

HURS smatra kako već na sljedećim parlamentarnim izborima birači trebaju birati izravno zastupnike imenom i prezimenom jer će to omogućiti “kvalitetnije ljude, stručnjake i profesionalce, iza kojih stoje glasači, a ne stranačke poslušnike kojima je zaleđe stranačko vodstvo”.

Za zastupnike odgovorne biračima, a ne strankama

“Tako izabrani zastupnici odgovorni su svojim glasačima, a ne strankama, a upravo to držimo ključnim za stabilniju i gospodarski jaču Hrvatsku”, smatra Matiješević koji poziva sve članove HURS-a da podrže raspisivanje referenduma.

Također, Matijašević piše kako HURS ne pristaje da se hrvatske autoceste daju u koncesiju strancima te kako HURS podržava i raspisivanje tog referenduma.

“Infrastruktura je jedan od najvažnijih elemenata i zato je ne treba olako prepustiti. HURS podržava opciju u kojoj se jasno traži podrška za projekte od nacionalnog interesa i borimo se za investicije i ulaganja koja će biti u našem interesu”, ističe Matijašević.

Izvor: Narod.hr