Hrvatska pošta izdala prigodni žig povodom 10. godišnjice referenduma o braku
22. prosinca 2023.

Povjerenstvo za izbor motiva maraka Hrvatske pošte izdalo je poštanski žig s motivima referenduma o braku. Radi se o velikom priznanju referendumskoj inicijativi, koja je imala izniman doprinos u razvitku demokracije i ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.

>Donatorska večera U ime obitelji : Brojni podupiratelji obilježili 10 godina referenduma o braku

Referendum o braku iz 2013. godine važan je događaj u povijesti Republike Hrvatske i njenog razvitka te je bio i bit će poticaj za buduće građanske demokratske inicijative. A ovaj će prigodni vodeni žig biti trajni simbol velikog uspjeha organizatora građanske inicijative U ime obitelji, volontera i svih građana RH.

Prvi i jedini građanski referendum u Republici Hrvatskoj

Podsjećamo, referendum o braku je prvi i jedini od građana inicirani referendum u povijesti Republike Hrvatske, za čije je održavanje U ime obitelji 2013. godine prikupila dovoljan broj potpisa. Prikupljeno je 749.316 valjanih potpisa koji su predani Hrvatskom saboru 14. lipnja 2013. godine.

Temeljem prikupljenih potpisa 1. prosinca 2013. godine održalo se referendumsko izjašnjavanje, kojom prilikom je više od 1.000.000 građana Hrvatske odgovorilo na pitanje „Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“, a 66 % se birača izjasnilo ZA ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca.

Izvor: Narod.hr
>Udarci sa svih strana i 66 posto građana ZA; sjetite se kako je izgledala borba za referendum o braku

Od 128 hrvatskih gradova – njih 120 je većinski glasao ZA, uključujući i grad Zagreb, a samo je 8 gradova većinski glasovalo protiv ustavne zaštite braka.

Birači su se većinski izjasnili za ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca, te je u Hrvatski Ustav, članak 62, unijeta definicija: “Brak je životna zajednica žene i muškarca“.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža