Hrvatska pjevačica o abortusu upakiranom u vlastiti izbor: ‘Nije fer da se drugome oduzima pravo na život’
2. listopada 2020.

Nika Antolos, bivša pjevačica glazbenog sastava Feminnem, na svom je Instagramu progovorila o pobačaju. Nika je rekla da se ona nikako ne slaže s abortusom jer “nije fer da se drugome oduzima pravo na život“, te dodatno poručila: “ZA život, bez straha“.

> (FOTO) Šola i Blagojević: ‘Ničija sloboda ne smije ići tako daleko da nerođenom djetetu uskraćuje temeljno ljudsko pravo – pravo na život’

> Krešimir Planinić: Ne postoji ljudsko pravo na prekid trudnoće

> Djelatnici Planned Parenthooda pod zakletvom priznali da su živa djeca ostavljana umrijeti nakon pobačaja

> Odvjetnik Dario Čehić (DP) za Narod.hr: ‘Škoro se dostojanstveno zalaže za pravo nerođenog djeteta na život, a zagovornici pobačaja krenuli su srdito’

> Google ručno manipulira tražilicom kako bi suzbio pro-life i konzervativne vijesti

“Prestanite se bojati nepopularnih mišljenja. Ljudima se neće sviđati kad kažete da ste protiv abortusa. Kakva je sramota biti protiv ubojstva? To je bila nekad sramota reći Hitleru, da se ne slažeš da ubija Židove. Ista stvar! Samo što je upakirano u ‘vlastiti izbor’. Ne, ja se ne slažem s ubojstvom. Ne, ne osuđujem ženu koja to čini. Zato što to nije moje pravo. Osuđujem grijeh koji ona čini, to je razlika”, kazala je Nika između ostalog, te nastavila govoriti o oprostu.

“I dok vi nas nazivate onima koji sude, nemate pojma o čemu pričate. Ne znate što mi mislimo, što osjećamo i u što vjerujemo. Da znate ne bi bili s one strane, bili bi s nama. Znali bi što znači prava ljubav, pravi oprost. I Hitler je svašta govorio i masa ga je pratila. Za kakvom masom se vi povodite? Razmišljajte malo srcem, a ne samo glavom”, istaknula je bivša pjevačica, te zaključila sljedećim riječima: “Nije fer da se drugome oduzima pravo na život“.

Pjevačici je prije dvije godine dijagnosticirana multipla skleroza, a nedavno je završila i na hitnoj, o čemu je također izvijestila svoje pratitelje na društvenim mrežama. Informacijama o bolesti želi pomoći svima koji se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji, bilo zdravstvenim savjetima, bilo kao psihološka podrška.

Da ima multiplu sklerozu, liječnici su Niki dijagnosticirali prije nešto više od dvije godine, čak 12 godina nakon što je osjetila prve simptome.

“Zvuči grozno, ali kad sam saznala svoju dijagnozu – multipla skleroza – pao mi je kamen sa srca. Jer godinama sam zbog raznih tegoba obilazila liječnike, koji su me uvjeravali da mi nije ništa, da je to “od stresa” te da će svi ti simptomi nestati sami od sebe. Već sam i sama počela vjerovati da sam luda i hi­­pohondrična, a sada moj neprijatelj ima ime. Mul­tipla skleroza. Grozna bolest s kojom ću se boriti do zadnjeg daha jer imam za što, jer želim da moja petogodišnja kći Sienna ima sretno djetinjstvo. A to joj može dati samo zdrava mama. Ona mi je sve na svijetu i obje zaslužujemo bolji život od ovog. Zato je pobjeda jedina opcija”, rekla je ova hrabra Riječanka u intervjuu za magazin Gloria netom nakon što je tešku vijest prvi put pustila u javnost.

Podsjetimo, svaki čovjek, bez obzira na dob, spol, političko opredjeljenje, nacionalnu i vjersku pripadnost ima pravo na život, slobodu i osobnu sigurnost. To pravo pripada i svakom nerođenom djetetu. Kako bi se zaštitio život nerođenog djeteta, njihovim majkama i očevima potrebna je sva moguća pomoć, čime se također štiti obitelj kao temelj društva. Udruga U ime obitelji se svojim višegodišnjim radom zalaže za zaštitu svakog nerođenog djeteta.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža