Hod za život u Ljubljani: ‘Želimo dati javnu podršku, ljubav, poštovanje i solidarnost svoj nerođenoj djeci’
4. listopada 2021.

“Ljudski život je dragocjen” , bio je moto ovogodišnjeg trećeg Hoda za život u Sloveniji koji se održao 2. listopada 2021. godine u Ljubljani. Više od 700 ljudi okupilo se na hodu kako bi proslavilo život i pjesmom i svjedočanstvom pokazalo da je svako ljudsko biće Božji dar. Poseban gost događaja bio je ljubljanski nadbiskup, metropolit i predsjednik Slovenske biskupske konferencije mons. Stanislav Zore.

Prema riječima nadbiskupa Stanislava Zorea, papa Franjo često nas poziva na periferiju, a nerođena djeca najveća su periferija. „ I zato smo danas ovdje – barem sam ja danas ovdje da dam glas ovoj djeci i polako počnem buditi društvo, da je pravo na život pravo koje ne počinje kada se rodite ili kad navršite određenu dob, nego pravo na život započinje kad zatrudniš, kad si začet. A sada idemo na ovu periferiju.”

Pjesme, riječi zahvalnosti i slavlja života odjekivale su ljubljanskim ulicama. Nije ih zaustavilo ni nekoliko okupljenih protivnika života, koji su, prema riječima nekih sudionika Hoda za život u srcu, tražili prije svega našu molitvu za njih. To je potvrdilo spontano svjedočenje gospođe koja je po preporuci liječnika prije više od trideset godina pobacila.

“ Danas bi moje dijete imalo 35 godina; ono je živo, s Bogom na nebu. Ali znam da sam bila u situaciji kao danas, tada ne bih pobacila. Danas također savjetujem ljudima da to ne učine, jer sam 13 godina nakon pobačaja imala vrlo teške noćne more . ”

A kako bi se takva patnja svela na minimum i kako bi svaka osoba imala pravo na život, Hod za život, kakav je bio u Ljubljani, održava se u cijelom svijetu.

“Danas smo se okupili ovdje u tako lijepom broju jer bismo željeli dati javnu podršku, ljubav, poštovanje i solidarnost svoj nerođenoj djeci. Također želimo biti glas i podrška svim roditeljima kojima je pomoć potrebna. Ovdje smo i da obavijestimo Sloveniju da pobačaj oduzima ljudski život “, rekla je Urša Cankar Soares, voditeljica Hoda za život.

Okupljeni su čuli i svjedočanstvo dječaka koji ima još dva brata i sestru – rođeni su kao četvorke . “ Danas sam zahvalan Bogu, a posebno majci što je odlučila da ćemo živjeti. To nismo mogli biti ja, jedan od dva brata ili moja sestra. Danas sam došao ovdje slaviti život i zahvalan sam na životu. Hvala i svima vama što ste se okupili. “

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža