Hod za život demantira neistine iznesene u Jutarnjem listu
2. lipnja 2020.

“U članku tiskanog i elektroničkog izdanja Jutarnjeg lista od 2.6.2020. Hod za život netočno je i proizvoljno okarakteriziran kao politički i predizborni skup “konzervativaca” i “desnice”, upozoravaju iz Hoda za život Zagreb u objavi koju prenosimo u cijelosti.

“[DEMANTI NA NEISTINE O HODU ZA ŽIVOT IZNESENE U JUTARNJEM LISTU 2.6.2020.]

U članku tiskanog i elektroničkog izdanja Jutarnjeg lista od 2.6.2020. Hod za život netočno je i proizvoljno okarakteriziran kao politički i predizborni skup “konzervativaca” i “desnice”. Hod za život miroljubivi je hod građana bez obzira na njihov politički svjetonazor ili vjeroispovijest, kojime se šalje poruka cijelom društvu da ljudski život treba štititi od začeća do prirodne smrti, kao i život majke, oca i cijele obitelji. Hod za život ne organiziraju političke stranke, već organizacije civilnog društva. Kao i svakom drugom javnom događaju, ovom se miroljubivom hodu mogu priključiti svi koji žele podržati zaštitu ljudskog života, uključujući i političare. Hod za život poziva sve, pa i političare, da se u svojem djelovanju zauzmu za zaštitu ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Navod Vaše novinarke o tome da tvrdnje dr. Željke Markić nisu istinite je netočan i već demantiran. Gđa Markić je izjavila da je g. Škoro bio pozvan nastupiti na Hod za život kao pjevač u Osijeku u 2019., ali da to nije realizirano: http://hr.n1info.com/…/Zeljka-Markic-Plenkovic-se-toliko-li…. Gđa Begović nije sudjelovala u organizaciji Hoda za život u 2019. pa nije ni mogla znati za razgovore s gospodinom Škorom. Jako nam je drago da se Domovinski pokret kao stranka izjasnio da se zalažu za zakonsku i svaku drugu zaštitu života od začeća do prirodne smrti”, objavili su iz Hoda za život Zagreb.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža