Željka Markić odgovorila Milanoviću: ‘Za razliku od g. Predsjednika, ja se i prije 20 godina i danas – nalazim tamo gdje se treba biti’
3. lipnja 2020.

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, u utorak se u Karlovcu odgovarajući na novinarska pitanja obrušio na dr. Željku Markić, predsjednicu udruge U ime obitelji.

“Hod za život, to je inicijativa koja se bori protiv pobačaja. Koju vodi žena koja je radila za Human Rights Watch“, odgovorio je Milanović na upit o Hodu za život.

“Kada mi netko nakon 20 godina vodi Hod za život onda se pitam gdje si ti bila, gospođo ili sestro”, dodao je Milanović.

Dr. Markić odgovorila mu je na Facebooku, a objavu prenosimo u cijelosti:

“Evo mog odgovora na predsjednikovo pitanje: Za razliku od g. Predsjednika, i prije 20 godina i danas – ja se nalazim tamo gdje se treba biti

Na ulični govor g.Milanovića i ponavljanje optužbi koje su odavno demanitrane u medijima,između ostalih i od odvjetnika Mišetića,a šire ih i danas Pupovčeve Novosti i neki HDZ-ovi portali – ne bih odgovorila da ih je izrekao Zoran Milanović.

Pripisala bih ih prehladi i iscrpljenosti.

No, kako ih je izrekao Predsjednik RH o meni, kao osobi angažiranoj u civilnom društvu –osjećam obavezu odgovoriti:

I prije 20 godina i danas ja se, za razliku od g. Predsjednika, nalazim upravo tamo gdje se treba biti:

  1. Za vrijeme totalitarnog komunizma – g. Predsjednik je bio član komunističke partije – ja nisam.

2. Za vrijeme najtežih dana obrane Hrvatske i Hrvata – ja sam kao ratna izvjestiteljica bila na ratištima Hrvatske i BiH – g. Predsjednik u dobi od 27 godina – nije.

3. I prije 20 godina i danas aktivno se borim za zaštitu ljudskih prava. Prije 20 godina – dokumentirajući kao suradnica Human Rights Watch-a svjedočanstva o kršenjima ljudskih prava, ponajviše žrtava srpskih logora u Hrvatskoj i BiH, danas zalažući se za pravo na život svakog čovjeka – od malog, nerođenog djeteta do starca koji ovisi o našoj brizi. Predsjednik koji sebe definira kao lijevo-liberalnog suradnju sa uglednom američkom organizacijom za zaštitu ljudskih prava naziva „denunciranjem“.

Razumijem da približavanje krakova korupcijske hobotnice „Vjetroelektrane“ kući g. Milanovića i SDP-ovoj vladi koju je vodio – stvara pritisak na predsjednika. Ipak, voljela bih da se predsjednik drži savjeta koje daje premijeru i svoju funkciju ne zloupotrebljava za obračun sa neistomišljenicima. To je opasno za demokraciju. I teško za gledati i slušati“, napisala je dr. Markić komentirajući izjavu predsjednika.

 Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža