(FOTO, VIDEO) LGBT aktivizam: Na tribini Srpskog privrednog društva uz Sašu Kosanovića o ‘udomljavanju djece kod istospolnih parova’
13. veljače 2020.

Tribina pod nazivom “Između prava i predrasuda: Udomljavanje djece kod istospolnih parova u Hrvatskoj”, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba održana je u utorak u Privrednikovom domu (Preradovićeva 18, Zagreb). Promociji homoseksualnog životnog stila prisustvovalo je tridesetak zainteresiranih posjetitelja.

Bivši HRT-ov novinar Saša Kosanović – poznat po svojim ideološki obojanim reportažama ili prilogu u čijem je stvaranju sudjelovao Kosanović u “Latinici” s izmišljenim svjedočanstvom silovane muslimanke koja je optuživala Vicu Vukojevića – razgovarao je s istospolnim parom Ivom Šegotom i Mladenom Kožićem o njihovim daljnjim planovima i motivima zbog kojih su se odlučili na svoje LGBT akcije.

Kosanović se ovim LGBT aktivizmom pohvalio na društvenoj mreži pa je uz selfije sa sudionicima tribine poslao i poruku: “Brat je mio, ma koje seksualne orijentacije bio!”

Gosti tribine bili su i SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac i Marko Vučetić, nezavisni zastupnik koji se u Saboru ističe po verbalnim ispadima, poput napada na Centar za socijalnu skrb ili napada na ljude zbog odavanja počasti generalu Praljku.

Inače, bivši Kosanovićev kolega s HRT-a Aleksandar (Saša) Milošević, predsjednik je Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba i glavni je tajnik Srpskog narodnog vijeća (SNV), kojemu su na čelu Plenkovićevi koalicijski partneri iz SDSS-a zajedno s Miloradom Pupovcem.

Ivo Šegota, jedan od potencijalnih homoseksualnih udomitelja na tribini je između ostaloga ustvrdio: ‘Je li ministrica spremna riskirati dvije godine zatvora zato što neće ispoštovati odluku Upravnog suda?’, što se može čuti u drugom dijelu tribine od 12 minute i 30 sekunde.

Podsjetimo, iako kao homoseksualni par ne mogu začeti dijete, Šegota i Kožić navode kako žele postati roditelji, a kao istospolni par prvi su put izašli u javnost u 2018. povodom donošenja novog Zakona o udomiteljstvu.

Kožić i Šegota su ispred udruge Dugine obitelji podnijeli zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o udomiteljstvu, što su učinili i SDP-ovi zastupnici, zajedno sa SDSS-ovcem Borisom Miloševićem i manjinskim Furijom Radinom, te HNS, aktivist Kristijan Grđan i Ivan Zidarević iz Europske civilne inicijative Zagreb.

Za svoj aktivizam i presudu Upravnog suda Šegota i Kožić dobili su u 2019. titulu počasne “lezbijke godine”, koju dodjeljuje LGBT udruga Zbeletron.

Djeca bez roditeljske skrbi, jedna od najranjivijih skupina djece u Hrvatskoj tako su postala predmet pravne bitke koju LGBT aktivisti vode za udomljavanje, a onda i posvajanje djece u Hrvatskoj.

Početkom veljače Ustavni sud Republike Hrvatske “kao političko tijelo HDZ-a i SDP-a” prekoračio je svoje ovlasti i donio odluku štetnu za djecu bez roditelja i za demokraciju u Hrvatskoj, upozorila je dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji. Kontroverznom odlukom, Ustavni sud s Miroslavom Šeparovićem na čelu, samoinicijativno uvodi u hrvatski pravni sustav “pravo” istospolnih partnera na zajedničko udomljavanje djeteta, kako bi se dopustilo aktivistima da djecu mogu udomljavati i na kraju posvajati iako smo prije šest godina imali referendum te je brak Ustavom zaštićen kao zajednica žene i muškarca.

Ustavni sud odbacio je zahtjeve za ocjenu ustavnosti Zakona o udomiteljstvu i ocijenio da je u skladu s Ustavom. Međutim naložio je sudovima i drugim nadležnim tijelima da osporene zakonske odredbe (tko čini udomiteljsku obitelj) tumače “na način koji će svim osobama pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u javnoj usluzi udomljavanja, dakle, neovisno o tome živi li potencijalni udomitelj u životnom ili neformalnom životnom partnerstvu”.

Misija i cilj Srpskog privredno društva “Privrednik”, koje je organiziralo ovu tribinu o “udomljavanju djece kod istospolnih parova u Hrvatskoj”, je inače – razvoj srpske zajednice i očuvanje nacionalnog identiteta. Pomagati u školovanju talentiranu djecu i mlade slabijih materijalnih mogućnosti osnovna je “Privrednikova” djelatnost, kako navode na mrežnom sjedištu.

Programske aktivnosti Srpskog privrednog društva “Privrednik” financiraju, između ostalih, Srpska pravoslavna crkvena općina u ZagrebuSrpsko narodno vijeće (Zagreb), Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” (Zagreb), Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, Vijeće srpske nacionalne manjine Zagrebačke županije,…

Uz vlastiti informativni portal p-portal.net, Privrednik jednom mjesečno izlazi i kao podlistak u SNV-ovom tjedniku Novosti.

 Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža