U ime obitelji

(FOTO) U Zagrebu izvješene zastave Hoda za život

(FOTO) U Zagrebu izvješene zastave Hoda za život

Ove godine po drugi puta se vijore zastave Hoda za život. Zastave Hoda za život narednih će dana biti izvješene u Aveniji Većeslava Holjevca, u ulici Hrvatske bratske zajednice, na Trgu Republike Hrvatske, Trgu Kralja Tomislava, Trgu žrtava fašizma, Trgu Eugena Kvaternika i Trgu bana Josipa Jelačića.

5. Nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava se ove godine u 8 gradova pod geslom: “Za zaštitu svakoga života – bez diskriminacije!”

Hod za život ove godine se neće održati u svibnju već u lipnju ili na jesen.

Podsjetimo, prošle godine zastave Hoda za život izvješene su po prvi puta u Zagrebu, te su tada dva mladića i jedna djevojka vandalizirali jednu od zastava ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta.

“Svaki je ljudski život jednako vrijedan, od začeća – život nerođenih i život mladih, obitelji, trudnica, djedova i baka koje smo se osobito u ovo vrijeme korona krize sjetili”, rekao je u ponedjeljak Ivan Mihanović, koordinator Hoda za život u Zagrebu najavljujući ovogodišnju manifestaciju.

Lidija Blagojević, koordinatorica Hoda za život u Osijeku, podsjetila je da se Hod za život održao prošle godine prvi puta u Osijeku i Zadru.

“Odjeci Hoda za život u Slavoniji bili su toliko dobri da se pridružio i Slavonski Brod u kojem ćemo ove godine, ako to okolnosti dopuste, po prvi puta hodati za zaštitu nerođene djece, njihovih majki, očeva, naših djedova i baka i svakoga ljudskog života”, istaknula je Blagojević.

Uz Slavonski Brod – Sisak i Imotski su gradovi u kojima ćemo prvi puta organizirati Hod za život ove godine, ovisno o prilikama.

Izvor: narod.hr