U ime obitelji

(FOTO, VIDEO) Hod za život ove godine u 8 gradova: u lipnju ili na jesen

(FOTO, VIDEO) Hod za život ove godine u 8 gradova: u lipnju ili na jesen

“Organizacijski odbor je odlučio da se 5. Hod za život, obitelj i Hrvatsku neće ove godine održati u svibnju zbog propisanih mjera Stožera civilne zaštite“, rekla je Andreja Kotnik, koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu.

Kotnik je istaknula da se ove godine u svibnju Hod za život trebao održati kroz 3 subote u 8 hrvatskih gradova, zalažući se zaštitu života svakog čovjeka bez diskriminacije.

Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: Za zaštitu svakoga života – bez diskriminacije!“, Svaki je ljudski život jednako vrijedan, od začeća – život nerođenih i život mladih, obitelji, trudnica, djedova i baka koje smo se osobito u ovo vrijeme korona krize sjetili, rekao je Ivan Mihanović, koordinator Hoda za život u Zagrebu.

„Odjeci Hoda za život u Slavoniji bili su toliko dobri da se pridružio i Slavonski Brod u kojem ćemo ove godine, ako to okolnosti dopuste, po prvi puta hodati za zaštitu nerođene djece, njihovih majki, očeva, naših djedova i baka i svakoga ljudskog života“, rekla je Blagojević.

Uz Slavonski Brod – Sisak i Imotski su gradovi u kojima ćemo prvi puta organizirati Hod za život ove godine, ovisno o prilikama. Statistike pokazuju da se 2/3 žena u Hrvatskoj koje su počinile pobačaj, na to odlučile zbog teške ekonomske situacije ili pritiska okoline. Svakoj majci i ženi koja se nađe u teškoj situaciji i razmišlja o pobačaju, treba dati punu podršku!“, rekao je Boris Prpić, koordinator Hoda za život koji je prvi puta ove godine trebao biti u Sisku.

Iz Hoda za život poručuju da aktualna vlast treba ulagati u mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta, omogućiti majkama fleksibilnije radno vrijeme, te omogućiti konkretniji društveni i ekonomski napredak osobito za sve koji žele imati djecu i obitelj.

“Osim što je broj gradova koji sudjeluju veći, i broj zastava je na lokacijama je veći, što pridonosi osvještavanju društva za zaštitu svakog ljudskog života”, rekao je Mihanović.

Zastave se vijore na najvećim gradskim lokacijama – na Trgu bana Josipa Jelačića, Trgu Eugena Kvaternika, Trgu Republike Hrvatske, Trgu kralja Tomislava i od srijede Trgu žrtava fašizma.

Izvor: narod.hr