(FOTO) Prva pretpremijera filma ‘Neplanirano’ uz ovacije redateljima i brojne uglednike
22. studenoga 2019.

U prepunoj dvorani Kina Forum jučer je pretpremijerno prikazan američki film „Unplanned“ (Neplanirano) snimljen po biografskoj knjizi Abby Johnson istog imena, a večeras je druga pretpremijera „Unplanned“. 

Film je životna priča, drama, čiji scenarij i režiju potpisuju Cary Solomon i Chuck Konzelman. U filmu glume Ashley Bratcher, Brooks Ryan i Robia Scott koji prikazuju životni put Abby Johnson, od studentice koja je prvo volontirala, a zatim postala najmlađa direktorica klinike u povijesti međunarodne organizacije koja zagovara i provodi pobačaje, Planned Parenthood, do njezinog puta ka obrani života nerođenog djeteta.

Film je ušao u distribuciju u SAD-u početkom četvrtog mjeseca ove godine uz brojne prepreke u reklamiranju – pri čemu su, prema riječima režisera i producenata – najveća drušvena mreža Twitter i najveći internetski pretraživač Google, odbijala objavljivati plaćene oglase za film – zbog, kako navode, neslaganja sa sadržajem filma – odnosno životnom pričom Abby Johnson. Unatoč brojnim preprekama – film je u SAD-u do sada zaradio više od 19 milijuna dolara, a budžet filma je bio 6 milijuna dolara. Na prepremijeri u Zagrebu redatelji filma su najavili daljnja snimanja filmova koji se bave važnim temama.

Američki distributer filma je ponudio distribuciju filma i Blitz filmu koji je glavni distributer za Cinestar – najveći lanac kinematografa u Hrvatskoj s 15 kina u svom vlasništvu.

Veliki interes hrvatske javnosti pokazala je rasprodana pretpremijera koja se održava danas, 22.11. u 17,30 sati u kinu Forum, zbog čega je organizator, udruga U ime obitelji, dodala još jedan termin pretpremijere – jučerašnji, koji je također, odmah rasprodan.

Nastup redatelja filma, Chucka Konzelmana i Caryja Solomana gledatelji su dočekali ovacijama nakon završetka filma – dugi pljesak publike bio je uvod u zanimljiv razgovor koji su s redateljima vodile gđa Magdalena Krpina Zdilar i Natalija Kanački. Redatelji su ispričali zanimljiva iskustva u odabiru glumaca, snimanju filma te iskustva u distribuciji filma u Irskoj, Kanadi, Poljskoj, Nizozemskoj i drugim državama.

Među brojnim posjetiteljima na pretpremijeri su bili i poznati zagrebački ginekolog Boris Ujević, bivša zastupnica u EU parlamentu Marijana Petir, Ana Marija Marković iz  CitizenGO Hrvatska, bračni par Ilija i Veronika Tokić te Stojan i Ruža Tokić, vlasnici tvrtke Tokić autodijelovi, najvećeg distributera autodijelova u Hrvatskoj, direktor Vigilarea Vice Batarelo sa suprugom Mirelom, ugledni arhitekt Višeslav Franić sa suprugom Romanom, Andreja i Dražen Boban, vlasnici jednog od najboljih zagrebačkih restorana – Vinodol, Đuro Njavro, osnivač i dekan Zagrebaške škole ekonomije i managementa (ZŠEM-a) sa supurgom Vesnom, predsjednica udruge Obiteljsko obogaćivanje Jozefina Skelin i suprug Mile, poznati aktivist Krešimir Miletić sa suprugom Mirtom aktivnom u postdiplomskom studiju Logoterapije, te mnogi drugi.

Za večerašnju pretpremijeru, na kojoj će redatelji predstaviti svoj film u kinu Forum (SD Stjepan Radić, Zagreb), u 17:30, oslobodilo se još nekoliko ulaznica koje možete kupiti na:  https://www.ulaznice.hr/web/event/38/7312 i njihovim prodajnim mjestima!

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža