(FOTO) Dr. Markić o knjizi Martine Dalić: ‘Naslov ‘Agrokor – slom ortačkog kapitalizma’, a na predstavljanju sve ortak do ortaka’
30. listopada 2018.

“Naslov knjige Martine Dalić je ‘Agrokor – slom ortačkog kapitalizma’. A na predstavljanju knjige sve ortak do ortaka”, komentirala je dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji osvrnuvši se na predstavljanje knjige bivše potpredsjednice i ministrice gospodarstva u Vladi Andreja Plenkovića.

Podsjetimo, Martina Dalić u ponedjeljak je u organizaciji Jutarnjeg lista u NSK-u predstavila svoju knjigu “Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma”. Ona u knjizi tvrdi kako nije bilo urote i korupcije u rješavanju krize u tom koncernu, i kako nije postojala nikakva grupa Borg. Knjiga je svojevrsni odgovor vlade Andreja Plenkovića na optužbe za pogodovanje specijalnim interesnim skupinama i lešinarskom fondu iz SAD.

Marić: ‘Nisam upoznat sa situacijom oko objave novih mailova o grupi Borg’

Dvostruki kriteriji DORH-a: ‘Netransparentnost nije kazneno djelo’ kad se radi o Borgu, ali jest kad se radi o Bandiću?

Ona tvrdi da su sve to objede i laži: “Nastale su brojne laži u javnom prostoru, onih koji su htjeli da proces izvanredne uprave ne uspije”, ustvrdila je. “Meni se stvarno čini da je proces obilježio niz događaja koji se nikad nisu dogodili … U Vladi nije postojala tajna skupina imena Borg ili sličnog imena. Nije postojala urota, još manje urotnici, i nije bilo korupcije“, rekla je i dodala da radnici nisu došli na Markov trg, a Vlada nije dala garancije na teret poreznih obveznika, dodala je.

> Petrov o knjizi Martine Dalić: ‘Beatifikacija Svete Martine, vicepostulator Gojko Drljača, svjedok u procesu Vujčić, kauzu vodi Hanza medija, Jutarnji list’

Čelnik Mosta Božo Petrov posprdno je u ponedjeljak komentirao u Hrvatskom saboru promociju knjige Martine Dalić “Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma”, nazvavši je “beatifikacijom Svete Marine, zaštitnice slobodnog tržišta”.

“Cijela ova priča je beatifikacija Svete Martine, zaštitnice slobodnog tržišta, vicepostulator je Gojko Drljača, svjedok u procesu je gospodin Vujčić, kauzu vodi Hanza medija, Jutarnji list. To je razlog zašto imamo 45.000 besplatnih primjeraka hagiografije, odnosno života svetaca”, izjavio je Petrov novinarima.

Na navode u knjizi da je tražio da građani svojim novcem spase Konzum Petrov je rekao kako je bilo više modela, a na kraju je prevladao model Martine Dalić.

“U odnosu na sve njihove modele naš model nije uključivo konzultantske usluge, namještanje poslova i roll-up kredite. Da se ne zavaravamo, svaki model je državni intervencionizam, uključujući i ovo što su oni napravili”, kaže Petrov.

Ocijenio je spornim tajming promocije knjige, u trenutku kada se očekuje rasprava o istražnom povjerenstvu za Agrokor. “Svi akteri su uključeni u to kako bi se osvjetlao lik i djelo, kako Svete Martine, tako i premijera Andreja Plenkovića”, ustvrdio je Petrov.

Za dolazak guvernera HNB-a Borisa Vujčića na promociju knjige kazao je kako je to “sve ista ekipa”. “Ono što smo mogli vidjeti iz iskaza Svete Martine, guverner Vujčić je surađivao s njima dok smo bili u Vladi, a nismo znali za to. To je ista ekipa”.

Izvor: narod.hr/hina

Foto: fotomontaža: Narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža