(FOTO) Dobivaju 3,2 milijuna kuna iz proračuna godišnje: Evo što su sve Pupovčeve Novosti objavljivale
1. prosinca 2018.

Tjednik ‘Novosti’ Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca nastavlja sa spornim naslovnicama pa je tako u najnovijem izdanju u petak objavio posebno izdanje “Yubilej“, kako su ga nazvali i to povom 100. obljetnice prve i 75. obljetnice 2. Jugoslavije.

Tjednik ‘Novosti’, koji bi trebao zastupati srpsku manjinu u Hrvatskoj zbog čega prima 3.200.000 kuna godišnje iz državnog proračuna nastavlja s provokacijama spram Hrvatske kao države, ali i zanemaruje interese srpske manjine opetovanim jugonostalgičarenjem.

U najnovijem broju ovaj tjednik donio je specijalni dodatak na 22 stranice, a među autorima se nalaze Dragan Markovina, Dejan Jović, Budimir Lončar, Nadežda Čačinović, Vesna Teršelić, Rade Šerbedžija, Velimir Visković i Jurica Pavičić.

Jedna od najčešćih meta Pupovčevih novosti je Katolička crkva u Hrvata te tom prigodom donosimo nekoliko naslovnica na kojim se vrlo grubo vrijeđaju osjećaji katolika.

Prijava udruge U ime obitelji i Postupak povjerenstva za sukob interesa

Udruga U ime obitelji upozoravala je da Srpsko narodno vijeće zloupotrebljava 3,2 milijuna kuna iz državnog proračuna, a koji je namijenjen srpskoj nacionalnoj manjini budući da “jasno stoji da je jedna od temeljnih zahtjeva za dodjelu sredstava promicanje vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske te unapređivanje tolerancije, dok je sankcija za udruge koji su svojim radom promicale netolerantnost prema drugim nacionalnim manjinama ili pripadnicima većinskog naroda obustava financiranja i gubitak prava na prijavu za sredstva Savjeta za nacionalne manjine na tri godine.”

Temeljem prijave udruge U ime obitelji iz veljače 2017., Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv Milorada Pupovca, jer je kao član Savjeta za nacionalne manjine sudjelovao u donošenju odluke o dodjeli sredstava (većih od 3 milijuna kuna) iz državnog proračuna Srpskom narodnom vijeću, čiji je on predsjednik.

Temeljem prijave udruge U ime obitelji iz veljače 2017., Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv Milorada Pupovca, jer je kao član Savjeta za nacionalne manjine sudjelovao u donošenju odluke o dodjeli sredstava (većih od 3 milijuna kuna) iz državnog proračuna Srpskom narodnom vijeću, čiji je on predsjednik.

U prijavi se također navodi i da je Milorad Pupovac član saborskog Odbora za nacionalne manjine, koji kontrolira način na koji se troše dodjeljena sredstva.

Brojne uglednici tužili ‘Novosti’, a reagirala je i udruga Lipa

Da su izdanja ovog tjednika sporna misle i brojni uglednici koji su ih tužili, uglavnom zbog povrede časti i osobnosti. Među onima koji su tužili Novosti nalaze se poduzetnik Nenad Bakić, glumac Božidar Alić, novinari Robert Pauletić, Joško Dadić i Ivo Bonković, a bivši v. d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić i u posebnom sporu njegova supruga Adrijana Kovačić koji ukupno na temelju naknade štete zbog objavljenih tekstova u Novostima traže isplatu više od 400.000 kuna.

Udruga Lipa je također upozoravaka da Pupovčev tjednik, medij financiran novcem poreznih obveznika pokušava sabotirati i diskreditirati demokratski proces hrvatskih poreznih obveznika, tih istih od čijeg novca Novosti žive. Naime, Novosti su u kolovozu objavile tekst pod od naslovom: “Lipino crnilo“, podnaslova: „Lipina prevara“ u kojem su ustvrdile kako organizatori nisu poduzeli ni osnovne preventivne korake protiv prevare, kada je udruga Lipa prikupljala potpise za informativnu peticija protiv poreza na nekretnine.

Serijsko napadanje Željke Markić

Zbog niza upozorenja koje je udruga U ime obitelji objavila glede Novosti, predsjednica UiO dr. Željka Markić česta je meta tekstova tog tjednika. Tako je primjerice svibanjski broj Novosti sadržavao čak četiri teksta o dr. Markić, a to su redom: “Željka i tužbe”, “Ne bojim se osvete”, “Mržnja stiže odozgo”, ” Endehapedia”, a jedan od otvorenijih napada zbio se u ožujku ove godine kada je Boris Dežulović napisao kolumnu pod naslovom “Željka Markić: glupa ili plavuša?” te 2017. godine kada je tjednik objavio fotomontažu s Hitlerovim brčićima na naslovnici.

Izvor: narod.hr

 

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža