U ime obitelji

Film ‘Neplanirano’, potresna priča bivše ravnateljice klinike za pobačaje, puni kina u Poljskoj: ‘Morate ga pogledati’

Film ‘Neplanirano’, potresna priča bivše ravnateljice klinike za pobačaje, puni kina u Poljskoj: ‘Morate ga pogledati’

Američki biografski film „Neplanirano“, snimljen prema istoimenoj autobiografiji autorice Abby Johnson puni kino dvorane u Poljskoj.

Film govori o životu nekadašnje ravnateljice klinike za pobačaje, a danas zagovornice prava na život, Abby Johnson.

U Poljskoj ga se prikazuje od 1. studenog, a gledatelji ga opisuju kao „potresan“ i „emotivan“ film koji će svakoga potaknuti na razmišljanje.

“Neplanirano” je od 1.-3.11. pogledalo 49 581 ljudi, a nalazi se na petom mjestu najgledanijih filmova u navedenom razdoblju. Ispred njega su: Joker, Corpus Christi, Gospodarica zla 2 i Obitelj Addams. Film je započeo s projekcijama na blagdan Svih svetih, a sada poljski mediji izvještavaju o prepunim dvoranama u više od 170 kina.

Film “Neplanirano” se prikazuje u svim kinima dva najveća kinoprikazivača u Poljskoj: Cinema city, koji je u vlasništvu Cineworld Group, drugog najvećeg lanca kinoprikazivača na svijetu, i Multikino, u vlasništvu Vue Entertainment, koji je u 2018. kupio njemački Cinestar, stariji sestrinski kinoprikazivač hrvatskog Cinestara.

Dojmovi o filmu

Društvene mreže prepune su dojmova o filmu, a među onima koji ih dijele su i poljski političari i javne ličnosti, prenosi bitno.net.

“Upravo sam se vratio s filma. Ne čudim se da je sva ljevica na svijetu ustala protiv njega i pljuje ga. Film jasno pokazuje što je abortus i kakve posljedice ima. Spominju se i imena sponzora klinika za abortus (primjerice George Soros). Bit ću kratak… Taj film morate pogledati“, napisao je Adam Andruszkiewicz, parlamentarni zastupnik s liste Prava i pravde (PiS).

Maciej Bodasiński, jedan od distributera filma, izjavio je kako film na kvalitetan način progovara o važnoj temi…

„Ovaj film ne traumatizira ljude. Napravljen je da ozdravlja, a ne da uništava. Slika je važan čimbenik u raspravi o abortusu, u kojoj treba govoriti s puno milosrđa i pozvati ljude na ozdravljenje“, rekao je Poljak i dodao kako premijera na blagdan Svih svetih nije bila slučajna.

„Željeli smo podsjetiti da su djeca ubijena u abortusu također ljudi koji su imali prigodu živjeti ovdje na zemlji; željeli smo oživjeti sjećanje na njih“, rekao je.

Izvor: narod.hr/bitno.net