U ime obitelji

Pretpremijera i gostovanje redatelja filma ‘Neplanirano’ – prvi put u Zagrebu 22.11.

Pretpremijera i gostovanje redatelja filma ‘Neplanirano’ – prvi put u Zagrebu 22.11.

U petak, 22.11.2019. u Zagrebu će u organizaciji udruge U ime obitelji  redatelji – Chuck Konzelman i Cary Solomon – predstaviti svoj film “Unplanned” na prvoj pretpremijeri filma u Hrvatskoj. Pretpremijera se održava u 17.30 u Kinu Forum (SD Stjepan Radić, Jarunska 2, Zagreb).

Film Unplanned donosi životnu priču o bivšoj direktorici klinike Planned Parenthood, Abby Johnson, koja je od zagovornice pobačaja postala zagovornicom prava na život, a temelji se na njezinoj istoimenoj autobiografiji.

Osigurajte svoju ulaznicu odmah, dok ih još ima, kupnjom na stranici  https://www.ulaznice.hr/web/event/38/7312 ili na svim njihovim prodajnim mjestima:

  • AVENUE MALL,  KNJIŽARA MENART – Avenija Dubrovnik 16, Zagreb
  • AQUARIUS MUSIC SHOP – Varšavska 13 – Varšavska 13, Zagreb
  • AQUARIUS MUSIC SHOP  – Branimirova 29, Zagreb
  • DIRTY OLD SHOP, POSLOVNICA ZAGREB – Tratinska 18, Zagreb
  • IZAZOV TURISTIČKA AGENCIJA d.o.o., Poslovnica Zagreb – Ante Topić Mimare 38, Zagreb
  • HUMMEL TRGOVINA, ARENA CENTAR – Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
  • ROCKMARK, Glazbena knjižara – Berislavićeva 13, Zagreb
  • SPERANZA – POSLOVNICA FRANE PETRIĆA – Frane Petrica 2, Zagreb
  • SPERANZA – POSLOVNICA KRAPINSKA – Krapinska ulica 14, Zagreb
  • TISAK PLUS ZAGREB POTHODNIK – Grgura Ninskog 0bb, Zagreb

Biografski film “Neplanirano” zaradio je u SAD-u i Kanadi 19 milijuna dolara – višestruko više od većine američkih biografskih filmova koji su se u 2019. mogli gledati u hrvatskim kinima, što pokazuje veliki interes javnosti za prikazivanjem Abbyjine životne priče, unatoč pokušajima feminističkih lobija i industrije pobačaja da cenzuriraju prikazivanje filma! 

Pratite sve o filmu na društvenim mrežama i preuzmite plakat:

Plakat: https://bit.ly/2JWS4xg

Facebook: https://fb.me/unplanned.hr

Twitter: @unplanned_hr

Instagram: film_unplanned_neplanirano

Abbyjina priča

Johnson je kao jedna od najmlađih ravnateljica klinike za pobačaje sudjelovala u više od 22 tisuće pobačaja. Prvi puta je nakon 8 godina rada u klinici držala ultrazvučnu sondu na ženinom trbuhu i gledala kako dijete nestaje iz majčine utrobe:

“Bila sam zamoljena pomoći sudjelovati u ultrazvukom vođenom postupku pobačaja. Ultrazvuk se općenito ne koristi tijekom samog postupka pobačaja, ali tog smo dana u našoj klinici imali novog liječnika i on nam je htio pokazati kako to izgleda. Mislio je da će nam to biti dobra prilika za učenje. Stavila sam lubrikant na pacijentičin trbuh, a onda sam manevrirala sondom da ‘uhvatim’ sliku djeteta. Očekivala sam da ću vidjeti samo nogu, glavu ili dio torza, ali na moje veliko iznenađenje vidjela sam kompletnu sliku djeteta. Gledala sam kako se fetus star 13 tjedana borio, i borio za svoj život protiv instrumenta za pobačaj. Tada sam shvatila da je u maternici nevino ljudsko biće, kojem je pobačajem oduzet život i odlučila sam napustiti ‘Planned parenthood’”, istaknula je Johnson.

Kao rezultat tog užasavajućeg doživljaja, Abby Johnson postaje aktivistica za život (pro-life) i osniva udrugu za pomoć bivšim zaposlenicima u Planned parenthood koji su se nakon sličnih iskustava okrenuli protiv pobačaja. Pridružuje se i Inicijativi 40 dana za život.

Film se na samom početku svog prikazivanja susreo s ozbiljnim pokušajima cenzure.

Unplanned se do sada prikazivao u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji i Irskoj, počeo se prikazivati u Nizozemskoj i od 1.11. u Poljskoj, gdje je 5. film po gledanosti, a od ožujka 2020. moći će se gledati u Španjolskoj. Hoće li veliki interes javnosti za film “Neplanirano” prepoznati i hrvatski distributer i kinoprikazivači poput Cinestara te da ćemo Abbyjinu priču uskoro moći gledati diljem Hrvatske?

Izvor: narod.hr