EU sud potvrdio: Definiranje braka kao zajednica između jednog muškarca i jedne žene nije diskriminirajuće
28. studenoga 2016.

Europski sud je 24. studenog potvrdio da definiranje braka kao zajednice jednog muškarca i jedne žene nije diskriminirajuće.

§§ 58-59:
“… Bračni status i prednosti koje proizlaze iz toga su stvari koje spadaju u nadležnost država članica, te zakon Europske Unije ne umanjuje tu nadležnost.

(…)
Države članice stoga su slobodne dati ili ne dati pravo na brak osobama istog spola, ili alternativni oblik pravnog priznavanja njihovog odnosa, a ako to tako daju, moraju utvrditi datum od kojeg takav brak ili alternativni oblik stupa na snagu. ”

Ova odluka je potvrdila da članice Europske unije nisu dužne izjednačiti homoseksualne zajednice s brakom.

Izvor: narod.hr

Foto: thinkstock

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža