U ime obitelji

Društvenim mrežama širi se snažan govor Giorgie Meloni sa Svjetskog kongresa obitelji na kojem je govorila i dr. Markić

Društvenim mrežama širi se snažan govor Giorgie Meloni sa Svjetskog kongresa obitelji na kojem je govorila i dr. Markić

Nakon premoćne jučerašnje pobjede Giorgie Meloni na talijanskim izborima, društvenim mrežama širi se njezin snažan govor iz 2019. održan na Svjetskom kongresu obitelji u Veroni u kojem je jasno istaknula zašto je obitelj na meti. Na tom je kongresu sudjelovala i dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji.

”Zašto je obitelj neprijatelj? Zašto je obitelj toliko zastrašujuća? Postoji samo jedan odgovor na ova pitanja. Zato što nas obitelj definira, ona je naš identitet. Sve što nas definira postaje neprijateljem onih koji žele da više nemamo identitet i da budemo savršeni konzumeristički robovi.

”Moramo biti broj!”

Tako napadaju nacionalni identitet, napadaju vjerski identitet, napadaju spolni identitet, napadaju obiteljski identitet… Ne bih se smjela definirati kao Talijanka, kršćanka, žena ili majka. Ne! Moram biti građanka X, spol mi treba biti X, tu je roditelj 1 i roditelj 2… Moram biti broj! Jer kada sam smo broj, kada više nemam identitet niti korijene bit ću savršeni rob koji ovisi o milost financijskih špekulanata. Savršeni konzument!

Meloni: Branit ćemo Boga, domovinu i obitelj!

Zbog toga izazivamo toliki strah, zbog toga ovaj događaj izaziva toliki strah. Jer ne želimo biti brojevi. Branit ćemo vrijednosti svakog čovjeka. Baš svakog jer svatko od nas ima jedinstveni genetski kod koji je neponovljiv i sviđalo se to nekome ili ne, to je sveto. I to ćemo braniti. Branit ćemo Boga, domovinu i obitelj! Branit ćemo ove vrijednosti da bismo branili našu slobodu jer nikada nećemo biti robovi i konzumenti koji ovise o milosti financijskih špekulanata. To je naša misija, zato sam danas ovdje”, kazala je Meloni za govornicom 2019.

> (FOTO, VIDEO) Na Svjetskom kongresu obitelji u Veroni, sudjelovali Salvini, ministar Fontana; Hod za obitelj okupio 50.000 ljudi – ‘Obitelj je temeljni stup našeg društva’
Citirala je slavnoga engleskog pisca, obraćenika na katoličanstvo G. K. Chestertona: ”Nemilosrdni pohod uništenja misli nastavit će se… Vatre će planuti kako bi se svjedočilo da su dva i dva četiri. Mačevi će se isukati kako bi se dokazalo da je ljeti lišće zeleno”.

To je vrijeme došlo”, zaključila je u Veroni 2019. Giorgia Meloni čiji cijeli govor možete pogledati ovdje.

Govor dr. Željke Markić u Veroni

Na tom je kongresu koji je vodeći  međunarodni događaj koji svake godine okuplja državne čelnike, organizacije i obitelji s ciljem pružanja podrške i obrane prirodne obitelji kao temeljne i održive jedinice društva, sudjelovala i dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji.

>Desna koalicija na čelu s Giorgiom Meloni trijumfirala na izborima u Italiji

Ona je u svom govoru na Svjetskom kongresu obitelji u Veroni 2019., koji se održao dva mjeseca prije izbora za Europski parlament, među ostalim istaknula:

”Budući da se ovaj kongres održava u Italiji, želim nas sve podsjetiti da je upravo rimski, pretkršćanski zakon prvi zaštitio brak kao zajednicu u kojoj se muškarac i žena ujedinjuju kako bi dobili djecu. Nakon toga je kršćanstvo ovoj definiciji rimskog zakona dodalo nešto prevažno – ljubav, definirajući brak kao zajednicu u kojoj se žena i muškarac ujedinjuju u ljubavi kako bi imali djecu.

Znanstvena istraživanja potvrđuju da je vjerna zajednica žene i muškarca puna ljubavi koja se temelji na međusobnom preuzimanju obveze pred zajednicom, pred društvom – najstabilnija zajednica žene i muškarca i najbolja za podizanje djece – za podizanje budućih generacija. Evo, zato se zalažemo, zato se borimo za brak kao zajednicu žene i muškarca.

”Život svakoga od nas, započinje začećem”

Isto tako, ljudski život, život svakoga od nas, započinje začećem. Spajanjem spermija našeg oca s jajnom stanicom naše majke. To je biološka činjenica. I zato što je to tako – zalažemo se, borimo se za zaštitu svakog ljudskog života – od njegova početka, od začeća.

Spol svakog čovjeka određen je kod začeća, biološki je definiran – zato se borimo protiv ideologije koja to negira – rodne ideologije.

Svaka žena ima pravo odabrati – želi li raditi ili želi biti mama. Ili želi i jedno i drugo – i raditi i biti mama. A država treba jamčiti i jedno i drugo – ne samo pravo nas žena da radimo, već i da budemo mame.

I na kraju, da, mi se borimo i za demokraciju – za naše pravo da imamo svoje političke predstavnike koji će se boriti za nas i s nama za naše vrijednosti i za našu viziju društva. To jest bit demokracije.

Pripadam malom narodu. Nas, Hrvata, ima samo četiri milijuna. Vas, Talijana, ima 60 milijuna. Mi, Hrvati, smo se kao mali narod s prekrasnim Jadranskim morem morali cijelu svoju povijest boriti da budemo slobodni i da zaštitimo svoj nacionalni identitet. Iz tih obrambenih ratova, sve do ovog zadnjeg, prije 25 godina, izašli smo kao pobjednici – ali plaćajući najvišu cijenu za našu slobodu i očuvanje identiteta – u tisućama i tisućama ljudskih života. I danas u Hrvatskoj žive djeca koja su odrasla bez svojih očeva, žive žene bez svojih muževa – koji su darovali svoje živote da bismo mi danas bili slobodni. Zato nam je važno da možemo živjeti slobodni u skladu sa svojim vrijednostima.

I sada, trebamo pomoć vas, Talijana. Da na izborima za Europski parlament koji će se održati za dva mjeseca izaberete predstavnike koji će štititi brak, obitelj, žene i djecu. Kao jedan veliki narod, s velikim brojem predstavnika u Europskom parlamentu, vi niste samo odgovorni za budućnost Italije. Vi ste odgovorni i za budućnost svih nas koji smo dio Europske unije”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr