U ime obitelji

Drugi Transatlantski skup: Okupljanje političara i vođa civilnih udruga u Europskom parlamentu na temu ‘Osoba, obitelj i društvo: Globalni izazovi, globalna rješenja’

Drugi Transatlantski skup: Okupljanje političara i vođa civilnih udruga u Europskom parlamentu na temu ‘Osoba, obitelj i društvo: Globalni izazovi, globalna rješenja’

U četvrtak, 27. travnja i petak 28. travnja Politička mreža za vrijednosti domaćin je Drugog Transatlantskog skupa u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Tema ovog skupa pod nazivom “Osoba, obitelj i društvo: Globalni izazovi, globalna rješenja” okuplja više od sto političara, vođa civilnih udruga, akademika i mladih lidera iz više od trideset zemalja. Dr. Željka Markić sudjeluje kao predavač i predstavnik udruge U ime obitelji.

Drugi Transatlantski skup pružit će platformu članovima Europskog parlamenta i nacionalnim zakonodavcima iz Europe, Latinske Amerike i Sjeverne Amerike ali i ostalim regijama u svijetu kao što je Afrika. Svečano otvaranje skupa započinje pozdravnim govorima: Antonio Tajani (predsjednik Europskog parlamenta), Jaime Mayor Oreja (predsjednik Političke mreže za vrijednosti) i Lalma Andrikiene (članica Europskog parlamenta). Politička mreža za vrijednosti počašćena je što pruža dobrodošlicu Njegovoj Ekscelenciji Gintaras Grusas, nadbiskupu Vilniusa, posebnom gostu ovog skupa.

Skup je forum koji će rasvijetliti probleme vezane za instituciju braka, obitelji, ljudskog života, ljudskog dostojanstva, vjerske slobode i slobode savjesti u međunarodnim organizacijama u kontekstu u kojem, kako Jaime Mayor, predsjednik Političke mreže za vrijednosti kaže: “Moderno društvo počinje potkopavati svoje vlastite temelje. Mi svakako nećemo dopustiti sebi da budemo zgaženi novim svjetskim poretkom ili reaktivnim ekstremizmom”.

Prvi dan Skupa pružit će šansu političarima, akademicima i vođama civilnih udruga da podijele svoja iskustva i važne teme te da promoviraju inspirirajuće političke inicijative. Drugi dan Skupa fokusirat će se na poziv na akciju i postavljanje temelja za implementaciju političkog plana.

U okviru Skupa, poseban program biti će zatvoren za mlade ljude koji teže preuzeti odgovornost za budućnost i koji razumiju liderstvo kao službu. Ovi mladi ljudi će uživati jedinstveno iskustvo u susretu svjetskih političara i vođa civilnih udruga koji promiču ljudsko dostojanstvo i zajedničko dobro.

Izvor: narod.hr

Foto: Petar Jurčević