U ime obitelji

Dr. Željka Markić: ‘Premijer Plenković o Hrvatskoj govori na isti način kao Vesna Teršelić ili Vesna Pusić – krivotvoreći stvarnost’

Dr. Željka Markić: ‘Premijer Plenković o Hrvatskoj govori na isti način kao Vesna Teršelić ili Vesna Pusić – krivotvoreći stvarnost’

Predsjednik HDZ-a i Vlade na isti način govori o Hrvatskoj kao Vesna Teršelić ili Vesna Pusić. Krivotvoreći stvarnost. Jer, ako u Hrvatskoj nema politički relevantne “krajnje desnice” i ako su svi oni koji ga kritiziraju zbog prevare birača – u stvari najobičnija, demokršćanska desnica – na koji dio političkog spektra je onda Plenković odvukao HDZ? Lijevi? Blizu Pupovcu, Vrdoljaku, HNS-u, gospođama Pusić i Teršelić?“, ističe dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji i jedna od najaktivnijih pripadnica civilnog društva i građanskog sudjelovanja u hrvatskom političkom životu u osvrtu na etikete i postupke Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a i Vlade RH.

Komentar dr. Željke Markić prenosimo u cijelosti:

Kad premijer Hrvatske govori o “krajnje desnim političkim opcijama” – o kome on to govori? Zar takve političke opcije postoje u Hrvatskoj, a da su relevantne?

Ako postoje – pa tko je to i po čemu spada u krajnju desnicu? Tko u Hrvatskoj politici odgovara npr. Zlatnoj zori u Grčkoj? Stranci koja u nacionalnom parlamentu ima 16 zastupnika, a u europskom 2 zastupnika? A o čemu govori prvi čovjek Vlade kad tumači da se treba poštivati manjine u Hrvatskoj? Tko ih ne poštuje? S kojim bi državama usporedio status manjina u Hrvatsku? U kojoj su državi EU manjine više zaštićene, financirane ili imaju više prava? U kojoj državi EU manjinski zastupnici koji su ušli u Sabor na temelju privilegiranih, zajamčenih mjesta – premijeru omogućuju da bude na vlasti?

Predsjednik HDZ-a i Vlade na isti način govori o Hrvatskoj kao Vesna Teršelić ili Vesna Pusić. Krivotvoreći stvarnost. Jer, ako u Hrvatskoj nema politički relevantne “krajnje desnice” i ako su svi oni koji ga kritiziraju zbog prevare birača – u stvari najobičnija, demokršćanska desnica – na koji dio političkog spektra je onda Plenković odvukao HDZ? Lijevi? Blizu Pupovcu, Vrdoljaku, HNS-u, gospođama Pusić i Teršelić?

I ako su manjine u Hrvatskoj zaštićene – i iznad standarda EU – kako bismo nazvali fenomen da Plenkoviću osiguravaju ostanak na vlasti? Političkom trgovinom?

Plenković, nakon što se pokazao potpuno nevjerodostojnim, štiteći korupciju u HNS-u, SDP-u i HDZ-u, ratificirajući Istanbulsku konvenciju, predajući obrazovanje u ruke HNS-a ide korak dalje i spreman je blatiti cijelu državu, iz pozicije premijera, kako bi pred izbore za EU Parlament uvjerio sve nas da ne vidimo dobro pored zdravih očiju.

Izvor: narod.hr

Foto: Romeo Ibrošević