U ime obitelji

Dr. Željka Markić: Hrvatski Ustav, suprotno idejama gospođe Ritz, jamči da adventski vjenčić može biti u Dnevniku HRT-a

Dr. Željka Markić: Hrvatski Ustav, suprotno idejama gospođe Ritz, jamči da adventski vjenčić može biti u Dnevniku HRT-a

“Kako je moguće da na prvom programu HRT-a u Dnevniku stoji adventski vijenac, a mi smo u sekularnoj državi?”, zapitala se prije dva dana 73-godišnja Neda Ritz na sjednici Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije.

Na to njezino pitanje, odgovor je ponudila dr. Željka Markić iz udruge U ime obitelji na svojem Facebook profilu. Njezin status prenosimo u cijelosti.

Nedi Ritz je problem adventski vijenac u Dnevniku HRT-a!

“Nedi Ritz oči bode božični ukras u Dnevniku. Smeta ju obilježavanje državnog blagdana – Božića – u predbožićno vrijeme – Advent – božićnim ukrasom u hrvatskoj državi. Jer je, tvrdi ova neupućena umirovljenica, Hrvatska sekularna država pa, misli ona, vjerski sadržaji ili simboli ne smiju biti prisutni u javnom prostoru. Ali, u EU, nakon pada komunističkog režima, koji, vjerujem, nije ideal gospođi Ritz, postoji samo jedna sekularna država – Francuska. A hrvatski Ustav, suprotno idejama gospođe Ritz, jamči upravo da adventski vjenčić može stajati na stolu u Dnevniku HRT-a. Predlažem da se ubuduće kod odabira članova Vijeća, upravnih odbora, zaklada državnih institucija uvede kratka provjera poznavanja hrvatskog Ustava. Takva bi provjera gospođu Ritz poštedjela javnog (samo)sramoćenja, a Vijeću pomogla da se bavi pravim, brojnim problemima na HRT-u.”

Izvor: narod.hr