U ime obitelji

Dr. Markić: ‘Smatram da je dobro da se od desnog centra na desno formira jedna politička platforma’

Dr. Markić: ‘Smatram da je dobro da se od desnog centra na desno formira jedna politička platforma’

N1 Studiju uživo gostovala je predsjednica udruge U ime obitelji, dr. Željka Markić.

Komentirala je zahtjev sindikata Preporod da se povuče odluka Nacionalnog stožera o povratku učenika u škole 11. svibnja.

Dr. Markić istaknula je kako prosvjetari rade i ovim teškim uvjetima vrlo angažirano te kako je nelogično da se sada, pred kraj školske godine, mijenja modus rada u koji su svi ušli.

Zatim je govorila o pozivu Miroslava Škore da udruže snage na parlamentarnim izborima.

“Ja mislim da je važno za demokratske procese u Republici Hrvatskoj, u ovoj konstelaciji odnosa u kojoj se HDZ pomaknuo ulijevo (de facto se g. Plenković mora s g. Bernardićem i g. Milanovićem “tući” za lijevi centar), da je za demokraciju dobro da se na desnom centru prema desno formira jedna platforma. I da svi birači koji sebe vide kao desne mogu naći svoje političke predstavnike”.

“Ja s gospodinom Škorom uopće nisam razgovarala, ali ja ne planiram biti niti na jednoj listi”, rekla je Markić na pitanje hoće li u eventualnu koaliciju s Miroslavom Škorom. “Mislim da je važno da na ovim izborima u parlament uđe što više kvalitetnih nekorumpiranih ljudi. Mislim da bi ta ideja platforme – od desnog centra na desno, mogla biti dobra, ako će biti dovoljno pameti, skromnosti i zajedničkog fokusa” – dodala je.

“Što se tiče naše udruge – hoće li se netko angažirati politički ja to ne znam”, ističe Markić.

“Ja smatram da je važno da nastavim djelovanje u civilnom društvu, ali podrška stvaranju platforme je neupitna”, kazala je Markić.

Izvor: narod.hr/N1