Dr. Markić odgovorila Tomaševiću: ‘Dosta je moćnika koji se lažno predstavljaju kao zaštitnici ženskih prava’
12. travnja 2024.

“Tomašević je jedino nepokolebljiv u kršenju zakona i diskriminiranju Zagrepčanki i Zagrepčana koji ne prihvaćaju njegovu ideologiju.”

Izjavila je to dr. Željka Markić, izvršna direktorica udruge u Ime obitelji komentirajući Tomaševićevu izjavu povodom odluke Vrhovnog suda o zastavama Hoda za život.

>Vrhovni sud srušio presudu oko zastava Hoda za život!

Markić: ‘Tomašević i njegovi bi se prvi bacali po podu…’

“Drago mi je da je Vrhovni sud prepoznao da zakon jasno kaže da je diskriminacija kad u istoj situaciji dvije skupine građana tretiraš različito: zabraniš zastave Hoda za život (iako imaju valjanu dozvolu), a dopustiš LGBTQ zastave. Tomašević i njegovi bi se prvi bacali po podu kad bi sljedeći gradonačelnik učinio isto – dopustio zastave Hoda za život, obitelj i Hrvatsku, a odbio LGBTQ zastave”, kazala je dr. Markić.

“Mislim da je svim poštenim ljudima u Hrvatskoj dosta samovolje moćnika koji se u javnosti prikazuju kao zaštitnici ženskih prava, a u stvari žene diskriminiraju ili zlostavljaju”, zaključila je dr. Markić.

>Pročitajte detalje tužbe: U ime obitelji i Vigilare protiv Zagreba zbog diskriminacije Hoda za život

Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda u Zagrebu

Podsjetimo, Vrhovni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Zagrebu koji je ranije presudio kako odluka Grada Zagreba da na gradskim jarbolima ne podigne zastave Hoda za život nije diskriminatorna.

Riječ je, naime, o tužbi koju su protiv gradskih vlasti podnijele udruge U ime obitelji i Vigilare zbog zabrane postavljanja zastava na gradske jarbole uoči Hoda za Život 2022. godine.

Hod za život zatražio je da se prvi Hod za život održi u Osijeku 11. svibnja, a u Zagrebu i Vinkovcima 18. svibnja. Organizacijski odbor Hoda za život u Zagrebu predao je zahtjev za ishođenje svih dozvola Gradu Zagrebu u veljači ove godine.

Jučer nije izdano konačno odobrenje od strane Grada Zagreba, već je ponovno odgođen sastanak Povjerenstva koje to odobrenje donosi.

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža