Dođite na konferenciju UiO „Obitelj i škola – ključ odgoja za vrijednosti“: Evo kako je to izgledalo prošle godine!
3. listopada 2016.

Za tri tjedna, 21. i 22. 10. u Zagrebu će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović, održati druga međunarodna konferencija pod nazivom „Obitelj i škola – ključ odgoja za vrijednosti“, čiji je organizatorudruga „U ime obitelji“. Kroz petak popodne i subotu sudionici konferencije moći će se družiti, umrežiti te od vrhunskih stručnjaka čuti o važnosti suradnje obitelji i škole u odgoju i obrazovanju djece, te steći znanje o dobrim primjerima ostvarene suradnje iz drugih zemalja.

Kroz konferenciju želimo pomoći odgajateljima u prepoznavanju potreba i talenata učenika, boljem razumijevanju utjecaja autoriteta na razvoj učenika, upoznati ih s pozitivnim utjecajem glazbenog i likovnog odgoja na odgoj i obrazovanje djece, te svratiti pozornost na utjecaj medija na djecu i mlade, o čemu će govoriti doc. Nino Raspudić.

U ime obitelji organizira međunarodnu konferenciju o odgoju djece, 21. i 22. listopada

UIO: Druga međunarodna konferencija Obitelj i škola-ključ odgoja za vrijednosti

Jedan od važnih elemenata konferencije bit će i naglasak na posebnostima odgoja djece u obiteljima sa samohranim ocem ili majkom, te savjeti na koji način država može pridonijeti samohranim roditeljima u odgoju i obrazovanju njihove djece.

Za konferenciju se možete prijaviti preko online obrasca:http://konferencija2016.uimeobitelji.net/prijava/, a sve ostale informacije i novosti vezane za konferenciju možete pronaći na službenim stranicamahttp://konferencija2016.uimeobitelji.net/.

Prošlogodišnja prva konferencija doživjela je veliki uspjeh što se tiče posjećenosti i kvalitete predavanja i cjelokupne organizacije, a ovdje koristimo priliku da vas podsjetimo kako je to prošle godine izgledalo.

Foto: narod.hr
Foto: narod.hr

“Konferencija je odlično organizirana, okupila je iz različitih područja ljude – stručnjake iz pravnog svijeta, ljude koji su uspjeli u obiteljskom poslovanju, razne stručnjake. Zaista veliki uspjeh! Nakon teoretskog dijela slijede radionice okrenute praktičnom dijelu što smatram iznimno važnim. Čestitam organizatorima na odlično obavljenom poslu”, rekla je jedna od predavačica Edit Frivaldszky iz Mađarske (Human Dignity Center)

Foto: narod.hr
Foto: narod.hr

“Konferencija je bila odlična i bio sam veoma iznenađen vidjevši ljude koji su došli sa svih strana Europe koji pričaju o dobrim temama, praksama važnim za obitelj. Bilo je to jedno obogaćenje i za mene”, rekao je predavač Corbin Gams savjetnik “Initiative Christliche Familie” pri biskupskoj konferenciji u Austriji i direktor studija “Leib-Bindung-Identität” pri Papinskom sveučilištu Heiligenkreuz.

Foto: narod.hr
Foto: narod.hr

Sudionici su mogli doznati o provođenju javnih kampanja za promociju braka i majčinstva u Poljskoj; o važnosti instituta medijacije za bračne parove u Hrvatskoj od stručnjaka obiteljskog prava, prof. dr. sc. Aleksandre Korać Graovac i doc. dr. sc. Anice Čulo Margaletić; o programima volonterske pomoći obiteljima u lokalnoj zajednici; o radionicama o odgoju djece; kurikulu uspješno provedenog spolnog odgoja i obrazovanja za brak i obiteljski život iz Venezuele.

Foto: narod.hr
Foto: narod.hr

Prof. dr. sc. Josip Šimunović sa Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu govorio je o rezultatima Europskog istraživanja vrednota, te naglasio kako prema rezultatima istraživanja iz 2008. godine ispitanici u Republici Hrvatskoj smatraju da brak nije zastarjela institucija, njih čak 80, 9 posto.

UIO Obitelj ključ demografskog i ekonomskog oporavka autor narod (205)
Foto: narod.hr

“Divno je vidjeti sve ove ljude koji su došli iz cijele Hrvatske kojima je jedini cilj unaprijediti svoje znanje o obitelji, potvrditi ono što osjećaju u svom srcu,a to da je obitelj najvažnija za njih te da je ona objektivno najvažnija i za hrvatsko društvo. Imali smo vrhunske predavače koji su nam iz svih mogućih uglova pokazali da je obitelj doista ključ i demografskog i gospodarskog oporavka. Mene se najviše dojmilo ono što je rekla mađarska državna tajnica za obitelj i mlade – da je dužnost države pomoći ljudima koji žele imati više djece te da je dužnost države podijeliti ekonomski teret obitelji s onima koji imaju ljubavi i hrabrosti imati djecu. Mislim da je to dužnost i hrvatske države. Nadam se da ćemo i mi kroz naše djelovanje i u civilnom društvu i na svaki drugi način poticati da se hrvatske obitelji podupiru onako kako i zaslužuju “, rekla je dr. Željka Markić.

Foto: narod.hr
Foto: narod.hr

I prošlogodišnja je konferencija bila održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske. U Predsjedničino ime se obratio njezin posebni izaslanik Andro Krstulović Opara:

“Predsjednica je s osobitim zadovoljstvom prihvatila pokroviteljstvo nad ovom konferencijom. Ova će konferencija sa svojim značajem ukazati na svoj način upravo onu agendu koju predsjednica ističe od početka svoga djelovanja. Vrijednosti o kojima će se na ovoj konferenciji govoriti pripadaju njezinom političkom diskursu. Svakako treba spomenuti kako je u inauguracijskom govoru jasno istaknula da je za demografsku obnovu Hrvatske i hrvatskoga naroda najvažnije vratiti se izvornim vrijednostima – vrijednostima obitelji”.

Izvor: narod.hr

Foto: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža