Debata o mentalnom zdravlju mladih: Vukušić, dr. med., specijalist psihijatrije; Čuljak, mag. psih. i Markić, dr. med. – ponedjeljak, 27. studenoga 2023.
21. studenoga 2023.

Debata o mentalnom zdravlju mladih u organizaciji udruge U ime obitelji

Zagreb, ponedjeljak 27. studenoga 2023. u 19 sati
Hotel Dubrovnik, Gajeva 1, Dvorana ban Frankopan

Sudionike se poziva da svoje sudjelovanje na debati obavezno prijave putem poveznice: https://forms.gle/6kfoAYkAdzTBvznK6.

Broj mjesta je ograničen!

Uvodne prikaze debate „Mentalno stanje djece i mladih u Hrvatskoj: slijedi li propast cijele generacije?“ dat će izvršna direktorica udruge U ime obitelji Željka Markić, psihijatar Herman Vukušić i psiholog i psihoterapeut Matej Čuljak.

U debati će moći sudjelovati svi sudionici skupa, a bit će obuhvaćene sljedeće teme:

Brojna istraživanja potvrđuju porast depresije i osjećaja besmisla te ovisnost o pametnim telefonima kod mladih. Dijagnoza rodne disforije sve je češća. Mladi koji žale što su im kao maloljetnicima davali hormone radi “tranzicije” sve su glasniji. Pokušaji da se medijski ušutka one koji govore o detranziciji sve su grčevitiji. Kakav utjecaj imaju društvene mreže na mlade?  Kako stalno natjecanje i uspoređivanje s drugima od najranije dobi utječe na formiranje slike o sebi? Zašto dolazi do primjetnog porasta kognitivnih sposobnosti kod djece i mladih sjedne strane i smanjivanja empatije s druge strane? Što su uzroci? Koje su posljedice – za mlade, obitelji i cijelo društvo? Kakva je uloga i odgovornost roditelja, profesora, cijeloga društva u odnosu na izloženost mladih društvenim mrežama i novim tehnologijama? Je li ograničavanje uporabe pametnih telefona kod kuće i u školi jedno od rješenja? Kakve rezultate daje odluka sve većeg broja škola o zabrani korištenja mobitelima u školama?

Pozvani su mladi, roditelji i svi zainteresirani na raspravu o ovim važnim temama.

Ovaj Projekt provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti U ime obitelji i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Središnjeg državnog ureda.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža