Danska: Zastupnik parlamenta u vezi s 15-godišnjakinjom, roditelji nemaju ništa protiv
24. studenoga 2023.

Zastupnik danskog parlamenta, 28-godišnji Mike Fonseca, više nije dobrodošao u redovima Stranke umjerenih nakon što je šokirao javnost otkrivši kako je u vezi s 15-godišnjom djevojkom. Zastupnik Fonseca ne vidi problem svoje veze, ali ni roditelji djevojčice koji su njegovi dugogodišnji prijatelji.

>Pedofilija najčešće zablude i istine o seksualnom zlostavljanju djece

Obitelj djevojke nema ništa protiv

Lars Løkke Rasmussen odmah je reagirao rekavši kako ga treba izbaciti iz stranke na čijem je on čelu, nakon čega je sam Fonseca odlučio istupiti i otići na “kraće bolovanje”.

Netom prije toga za danske medije izjavio je kako je njegova “veza s tinejdžericom potpuno legalna, da se on i djevojka vole te imaju apsolutnu potporu njezinih roditelja”. Fonseca je također izjavio kako “njih dvoje sad žive zajedno”.

Političar, koji je svojim ljubavnim životom uznemirio javnost, za nekoliko tjedana trebao bi ponovno preuzeti svoju dužnost u parlamentu, no to će učiniti kao nezavisni zastupnik.

”Grooming”

Inače, prema kodeksu ponašanja Stranke umjerenih, nijedna odrasla osoba ne smije biti u vezi s osobom mlađom od 18 godina. Politička glasnogovornica Umjerenih, Monika Rubin, vezu Mikea Fonsece s 15-godišnjakinjom usporedila je s “groomingom”, opasnim alatom kojim predatori, kroz sustavnu manipulaciju, osobu dovode do točke u kojoj ona postaje njihova žrtva. “Grooming” je novim zakonom, koji je stupio na snagu 1. srpnja ove godine, u Danskoj zabranjen.

– To je proces u kojem počinitelj gradi odnos s djetetom s ciljem da dijete (očigledno dobrovoljno) sudjeluje u aktivnostima koje će zadovoljiti počinitelja. Izraz se stoga koristi za manipulaciju djetetom od strane seksualnog prijestupnika – objasnila je Rubin u svojoj objavi na Facebooku.

>Dijanović: Normalizacija pedofilije na globalnoj razini

Roditelji djevojčice: ”Stvari su se malo rano dogodile, ali u tome nema ništa loše”

Nakon što su mediji objavili vijest o skandaloznoj vezi, oglasili su se i roditelji 15-godišnjakinje, pod uvjetom da ostanu anonimni.

– Stvari su se malo rano dogodile, ali u tome nema ništa loše. Uostalom, ljudi reagiraju na razliku u godinama. Ali imamo povjerenja u našu kćer i Mikea – rekao je otac u intervjuu za Ekstra Bladet. Supruga i on kažu kako je sve ovo “teško pogodilo njihovu obitelj, zbog čega im je kći, koja ide u 9. razred, uplašena i zabrinuta”.

– Mike je naš obiteljski prijatelj najmanje pet godina. Upoznali smo se jer nas obojicu zanimaju motocikli, a njegova veza s mojom kćeri započela je prije pet mjeseci – ispričao je otac.

Nakon što je Mike Fonseca napustio Stranku umjerenih, za TV 2 spomenuo je tri stranke u kojima se, kaže, mogao vidjeti u budućnosti. No sve tri – Socijaldemokrati, Venstre i Liberalni savez – odbile su ga. Nitko ga ne želi u svojim redovima, piše Jutarnji list.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža