Broj razvoda od 2014. do 2015. godine pao za 8,5 posto
8. veljače 2017.

Broj je sklopljenih brakova treću godinu u porastu, dok je broj razvoda svoj vrhunac imao 2014. s ukupno 6570 rastavljenih brakova. U Hrvatskoj baš kao i većini Europe svaki treći brak završava razvodom već nekoliko godina. Od početka obilježavanja Međunarodnog tjedna braka u Hrvatskoj 2015. godine po prvi puta u 10 godina zabilježen je drastičan pad broja rastava od čak 8,5 posto. U odnosu na prethodnu godinu pravomoćno je razvedenih 6010 brakova, prenosi tjedanbraka.org.

Kako podaci o prirodnom kretanju stanovništva za 2016. još nisu dostupni, ne postoje podaci o broju pravomoćno razvedenih brakova, no svakako je ohrabrujuće vidjeti da je pozitivan pomak moguć. Ovakva kretanja ne mogu se pripisati samo jednom čimbeniku, stoga je teško procijeniti što je sve utjecalo na manji postotak razvedenih u 2016. godini.

Izvor: narod.hr/tjedanbraka.org

Foto: thinkstock

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža