Brat Marije Puh, saborske zastupnice koja je prešla Bandiću, odnedavno bez natječaja, na neodređeno zaposlen u ZET-u
19. listopada 2018.

Marija Puh, bivša potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica, koja je ovih dana izazvala veliki interes javnosti zbog napuštanja HNS-a i prelaska u stranku Milana Bandića, nije do petka nigdje obrazložila što ju je to privuklo stranci. No, Net.hr je objavi da je možda bio poticajan i jedan posve prozaičan razlog: njezin brat Milan Puh nedavno je zaposlen u ZET-u, gradskoj prijevozničkoj tvrtki koja posluje u okviru Zagrebačkog holdinga. Puh je zaposlen u ZET-u Podsused, nedavno, i to odmah na neodređeno vrijeme, bez natječaja.

“Milan Puh je završio srednju školu u Krapini, a potom je nastavio obrazovanje na Veleučilištu Hrvatsko zagorje, također u Krapini, smjer “prometna logistika”, gdje je diplomu stekao 2016. godine. Nije poznato je li prometni logističar Milan Puh radio već u struci prije ovog posla ili mu je ovo prvi ozbiljan posao”, piše Net.hr.

Podsjetimo, uz Mariju Puh Bandiću bi navodno trebao prijeći i bivši čelnik Krapinsko-zagorskog HNS-a Anđelko Topolovec, a sa sobom će povući i niz članova koji su također napustili narodnjake pod vodstvom Ivana Vrdoljaka. Topolovec je načelnik općine Radoboj i poznat je jer ga je stranka probala progurati za šefa državnih Narodnih novina, ali nije uspjela zbog obrazovanja, pa je postao savjetnik. Nedavno je Topolovca optužio i ravnatelj Županijskih cesta da je tražio da ga zaposli na lažiranom natječaju iako nema stručnu spremu. Topolovec je to opovrgnuo, pisao je 24sata.

Tvrdila da će “rodna ravnopravnost, koju donosi Istanbulska konvencija” stvoriti 10,5 milijuna radnih mjesta

Zastupnica Puh “proslavila” se jednim od najnevjerojatnijih argumenata za ratifikaciju Istanbulske konvencije pa je tako ustvrdila kako će ona donijeti milijune radnih mjesta.

Puh je naime istaknula i problem nasilja, kao i to da 40 posto mladih smatra da je opravdano nekoga udariti (nije navela izvor). “Prema istraživanju Europske komisije, rodna ravnopravnost, koju donosi Konvencija, do 2050.godine generirala bi 10,5 milijuna novih radnih mjesta. To bi, u konačnici, popravilo i demografiju”, izjavila je.

Tokom ratifikacije Istanbulske konvencije blisko je surađivala s premijerom Andrejem Plenkovićem pa je i jednom prilikom poručila kako je ‘Plenković je obećao ratifikaciju Istanbulske konvencije kad odradi sastanke u HDZ-u’.

Marija Puh u Hrvatski sabor ušla je sa skromnih 369 glasova.

Izvor: narod.hr/net.hr

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža