U ime obitelji

Dr. Natalija Kanački: Ministar je poručio da tko nema skener, ne može zatražiti uvid u svoj potpis

Dr. Natalija Kanački: Ministar je poručio da tko nema skener, ne može zatražiti uvid u svoj potpis

Samo nekoliko sati nakon izjave predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da je proces brojanja potpisa referendumskih inicijativa trebao biti transparentniji te da je svima bilo u interesu da u proces provjere budu uključene inicijative koje su to zahtijevale, Ministarstvo uprave je na svojim mrežnim stranicama objavilo uvjete uvida u potpise koji su proglašeni nevažećim. Navedeno je da svi – udruge i građani zahtjeve za uvidom OBAVEZNO moraju dostaviti elektroničkom poštom.

Predsjednica Grabar-Kitarović se oglasila o potpisima referendumskih inicijativa: Evo što kaže! 

Neću ovdje ulaziti u sve nelogičnosti u postupanju vlade Andreja Plenkovića – da prvo nisu dopustili promatrače pregledavanja potpisa, nisu dopustili da u Povjerenstvu koje pregledava potpise budu predstavnici “Narod odlučuje”, a da sada odjednom dozvoljavaju uvid u potpise koje su proglasili nevažećima, nakon što su s njima radili što su željeli mjesecima – samo ću svratiti pozornost na činjenicu da ministar uprave taži da potpisnici referendumskog zahtjeva prvo isprintaju obrazac, zatim ga ispune tiskanim slovima, skeniraju te pošalju elekroničkom poštom.

Ministar Kušćević koji je tvrdio kako Hrvatska nema uvjeta za uvođenje elektroničkog glasovanja – objasnio nam je da očekuje da svi hrvatski građani koji žele uvid u potpise – imaju printer, skener i elektroničku adresu.

Plenković brzo reagirao na kritiku predsjednice – evo objave na stranici Ministarstva uprave

Kao zaključak – živimo u vrijeme elektroničkog mraka u državi gdje Ministarstvo uprave ne zna složiti elektronički obrazac niti provesti elektroničko glasovanje na izborima, ali od građana traže više nego što oni sami znaju.

Mudrome jasno – premijer Plenković, kao njegov prethodnik Milanović kaže da nikako ne smije doći do referenduma koji će promijeniti način na koji građani biraju svoje političke predstavnike.

A mi kažemo da nam je sve jasno – i da idemo do kraja.

Izvor: narod.hr

Foto: fah, snimka zaslona; fotomontaža: narod.hr