Ante Boras iz Osijeka poziva vas na ovogodišnji Hod za život
17. travnja 2024.

Prvi Hod za život obitelj i Hrvatsku ove se godine održava u subotu, 11.5.2024. u Osijeku.  A prvi poziv svojim sugrađanima da se pridruže ovoj proslavi života uputio je 8-godišnji Ante Boras.  Ante ide u prvi razred i sa svojim roditeljima svake godine dolazi na Hod za život. Ante je rođen sa kongenitalnim poremećajem koji se zove osteogenesis imperfecta, zbog velike krhkosti kostiju naziva se i „bolest staklenih kostiju“. Ima mlađeg brata i punim plućima uživa u životu. Pogledajte njegov poziv.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku je miroljubivi hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Cilj Hoda za život je skretanje pozornosti na poštivanje svakoga ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakog drugog ljudskog i građanskog prava.

>Hod za život ove godine u 15 gradova: ‘Glas rođenih za život nerođenih’

Hod za život ove se godine održava u 15 hrvatskih gradova pod geslom: Glas rođenih za život nerođenih”

>Koncert ‘Domu mom’ okupio brojna glazbena imena; poslušajte što su poručili uoči Hoda za život 2024.

Prvi Hod za život u Hrvatskoj organiziran je 2016. godine i od tada se deseci tisuća Hrvata ujedinjuju u zajedničkom iskazivanju neslaganja s činjenicom da hrvatski zakoni omogućuje prekid života nerođenog djeteta. Upozoravaju na važnost poštivanja temeljnog ljudskog prava – prava na priziva savjesti za liječnike, medicinske sestre i druge zdravstvene djelatnike. Zahtijevaju politike kojima se javni novac ulaže u potporu trudnicama, majkama, očevima i obiteljima.

Više o Hodu za život možete naći ovdje: www.hodzazivot.hr

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža