Andreja Kotnik s Hoda za život: ‘Žene imaju pravo znati istinu – da njihovo dijete kod pobačaja osjeća bol!’
25. svibnja 2019.

“Želim i tražim da Hrvatska bude država u kojoj se poštuje pravo na život svakog čovjeka – velikog i malog. Od početka života do prirodne smrti.”, naglasila je u svom govoru koordinatorica Hoda za život Andreja Kotnik okupljenima koji su uz pjesmu i ples u povorci isticali da su nerođena djeca najugroženija manjina.

(FOTO, VIDEO) Mali broj protuprosvjednica u Zagrebu nasuprot velikog broja ljudi u Hodu za život

(VIDEO, FOTO) Uspješno održane povorke Hod za život u Osijeku i Rijeci uz brojnu podršku

(VIDEO) Nadbiskup Hranić u Osijeku: ‘Uvjeren sam da je ovaj Hod poruka onima koji su odgovorni za zaštitu života u Hrvatskoj!’

(FOTO) Grabar-Kitarović primila predstavnike ‘Hoda za život’: ‘Predsjednica je saslušala prijedloge kako osigurati zaštitu života od začeća do prirodne smrti’

Njen govor donosimo u cijelosti.

“Još jednom, dobar vam dan! I hvala vam da ste danas odvojili svoje vrijeme da bismo zajedno hodali i zajedno slavili život! Ja sam Andreja Kotnik i danas sam ovdje s vama hodala u ime onih koji ne mogu sami hodati – najugroženije manjine u Hrvatskoj – nerođene djece.

Nerođena djeca, trudnice, obitelji u ekonomskim i drugim poteškoćama ovise o ljubavi, dobroti i pomoći drugih. Svih nas. Imam 27 godina i želim i tražim da Hrvatska bude država u kojoj se poštuje pravo na život svakog čovjeka – velikog i malog. Od početka života do prirodne smrti.

Znanost bez ikakve sumnje potvrđuje da život svakog čovjeka počinje na isti način – začećem. Da je kod začeća, spajanja jajne stanice i spermija – određen spol svakog od nas, boja očiju, kose, visina, talentiranost za sport ili glazbu. Znanost pokazuje da je srce koje nam danas kuca u grudima, počelo kucati 18 dan nakon začeća, u trbuhu naše majke. Već 8 tjedna nakon začeća dijete štuca i zijeva. U istoj dobi smo se već micali u tijelu svoje majke, ali ona to još nije mogla osjetiti – jer smo bili premali, prelagani. U dobi od 10 tjedana nakon začeća mogli smo dati svoj jedinstveni, otisak prsta, a dokazano je da dijete u 12 tjednu života ima osjet njuha i okusa, zabilježeno je da se smiješi … Svatko od nas koji smo danas ovdje, baš kao i oni koji danas nisu ovdje, koji nas nastoje na nedemokratski način zaustaviti – da ne govorimo istinu – prošli smo sve ove faze života.

Svaki je čovjek, rastući u tijelu svoje majke, prošao sve ove faze razvoja zigota, embrij, fetus, novorođenče, dojenče, pa dijete vrtićke, pa školske dobi, pa adolescent, pa mladić i djevojka, pa onda žena i mušklarac- Sve su to imena za ljude različite dobi i faze života.

I svaki čovjek, u svakoj fazi svog života ima dostojanstvo i pravo na život. Želim živjeti u državi u kojoj zakoni štite pravo na život svakog čovjeka od začeća do prirodne smrti!. Želim graditi društvo koje se brine o ženama, o trudnicama. Majke i očevi nerođene djece imaju pravo na točne informacije o tome da njihovo dijete nije hrpa stanica! Da je to drugo biće, drugi čovjek koji raste u tijelu svoje majke – dječak ili djevojčica.

Žene imaju pravo znati istinu – da njihovo dijete kod pobačaja osjeća bol! Znanost je to izvan svake sumnje dokazala! Želim da u Hrvatskoj za teške situacije u kojima se neke žene tražimo ljudska! Srce mi danas puno jer znam da naš glas i naš hod dolazi do sve većeg broja ušiju i srdaca. Nadam se da će oni koji nekad sjede na ušima – bilo u ovom Saboru s moje lijeve strane ili Vladi s moje desne strane – pošteno obavljati posao za koji im je dat mandat –osiguravajući zaštitu ljudskih prava – i temeljnog ljudskog prava – prava na život – od začeća do prirodne smrti! Hvala vam!”

Izvor: narod.hr

Foto: snimka zaslona

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža