U ime obitelji

(FOTO, VIDEO) Predsjednica nakon susreta s predstavnicima Hoda za život naglasila važnost zaštite obitelji i majčinstva

(FOTO, VIDEO) Predsjednica nakon susreta s predstavnicima Hoda za život naglasila važnost zaštite obitelji i majčinstva

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u petak je primila organizatore “Hoda za život”, koji se u subotu održava u tri hrvatska grada, i u razgovoru naglasila važnost komunikacije sa svim društvenim skupinama koje sudjeluju u važnim društvenim procesima na temi zaštiti obitelji i majčinstva, priopćeno je iz njezina Ureda.

Prilikom susreta predstavnici inicijative istaknuli su kako im je želja osvijestiti javnost da život započinje začećem, te posebno upozoravaju na loš društveni položaj žena koje žele imati djecu i raditi. Diskriminacija trudnica i majki je nedopustiva, poručuju iz inicijative „Hod za život“.

Važnost zaštite obitelji i majčinstva

Predsjednica Grabar-Kitarović naglasila je važnost komunikacije sa svim društvenim skupinama koje sudjeluju u važnim društvenim procesima na temi zaštiti obitelji i majčinstva te je naglasila potrebu poboljšanja mjera populacijske politike poput omogućavanja statusa roditelja-odgajatelja, majke ili oca, ali i dječjeg doplatka kao univerzalnog prava svakog djeteta bez obzira na financijska primanja roditelja.

“Hod za život” u subotu se po prvi puta održava u Zadru, a po četvrti put u Zagrebu

Koordinatorica inicijative za Zagreb Magdalena Krpina Zdilar izjavila je nakon sastanka na Pantovčaku da je predsjednica saslušala njihove planove i prijedloge kako osigurati zaštitu života od začeća do prirodne smrti, kako trudnicama i majkama, mladim obiteljima pružiti podršku i savjetovati da se odluče na što veći broj djece. “Drago nam je da nas je primila i saslušala”, rekla je.

Prošle subote Hod je uspješno održan u dva hrvatska grada – u Rijeci te po prvi puta u Osijeku.

“Važno nam je da čuje, jer je ona naša predsjednica”, rekla je Magdalena Krpina Zdilar nakon susreta s Kolindom Grabar Kitarović.

Upitana kako gleda na mogućnost da na “Hod za život” dođe velik broj političara pa i kandidata s lista za izbore za Europski parlament koji se održavaju u nedjelju, odnosno da možda njihovu akciju iskoriste za samopromociju, Krpina Zdilar je dodala da su dobrodošli svi koji podržavaju život od začeća do prirodne smrti, ali bez stranačkih obilježja.

Ovo je hod za život, obitelj i Hrvatsku i nemamo nikakve skrivene poruke

Odbacila je i ocjene dijela javnosti kako je sama akcija prosvjed protiv premijera Andreja Plenkovića i HDZ-a uoči europarlamentarnih izbora.

Ovo je hod za život, obitelj i Hrvatsku i nemamo nikakve skrivene poruke. Dapače, imamo jednu vrlo jasnu i glasnu poruku, a to je da želimo zaštititi svaki život”, rekla je podsjetivši da se “Hod za život” i prethodnih godina održavao zadnjeg ili predzadnjeg vikenda u svibnju.

Sutra neće, rekla je, slati posebne poruke Vladi. “Mi želimo svakom građanu dati do znanja da život počinje začećem, da svi budu informirani da srce djeteta kuca već 18. dan nakon začeća i to su naše glavne poruke. I naravno, kako glasi naše geslo – da zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj, a to su nerođena djeca koja nemaju svoj glasni glas”, poručila je.

U izaslanstvu inicijative na Pantovčaku bilo je 12 članova, među njima i predsjednica udruge U ime obitelji Željka Markić.

> Evo što nam je policija kazala o počiniteljima skidanja zastave Hoda za život

> (VIDEO) Splitski glumac Pere Eranović poziva na Hod za život: ‘Povedi i punicu!’

> Hod za život Zagreb: Okupljanje sudionika započinje u subotu, 25.5., u 10 sati na Zrinjevcu

>(VIDEO, FOTO) Uspješno održane povorke Hod za život u Osijeku i Rijeci uz brojnu podršku

>(VIDEO) Nadbiskup Hranić u Osijeku: ‘Uvjeren sam da je ovaj Hod poruka onima koji su odgovorni za zaštitu života u Hrvatskoj!’

Podsjetimo, okupljanje sudionika Hoda za život započinje u subotu, 25.5., u 10 sati na Zrinjevcu, a ruta kojom će se ove godine hodati u Zagrebu je: Zrinjevac – Praška – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Mesnička – Strossmayerovo šetalište – Ćirilometodska – Trg sv. Marka.

Četvrti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku ove godine održava se pod geslom: Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!

Hod za život, obitelj i Hrvatsku miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Ove, četvrte godine za redom, održava se u dvije subote u 5 hrvatskih gradova. U subotu, 18. svibnja održao se u Osijeku i Rijeci, dok se subotu, 25.5. održava u Zagrebu, Splitu i Zadru. Više o Hodu za život pogledajte na stranici https://www.hodzazivot.hr/, a za volontiranje se možete prijaviti ovdje.

Izvor: narod.hr/hina