U ime obitelji

Američki predsjednik ukinuo odluku Obamine administracije o osiguravanju izbora zahoda prema “rodnom identitetu”

Američki predsjednik ukinuo odluku Obamine administracije o osiguravanju izbora zahoda prema “rodnom identitetu”

Administracija novog američkog predsjednika Donalda Trumpa ukinula je ukaz bivšeg predsjednika Baracka Obame američkim državnim školama, o obvezi osiguravanja izbora zahoda prema “rodnom identitetu”, priopćeno je tamošnjeg iz Ministarstva pravosuđa.

„Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo obrazovanja ukinuli su danas upute … donesene 2015. i 2016. godine, za pristup objektima na temelju rodnog identiteta, a ne biološkog spola“, navedeno je u današnjem priopćenju.

Administracija Baracka Obame izdala je direktivu za državne škole, sukladno kojoj su one bile dužne omogućiti učenicima odabrati toalete i svlačionice prema vlastitom opredjeljenju svog “rodnog identiteta”.

Današnja odluka predstavlja veliki korak u borbi protiv rodne ideologije, koja se svima nameće kao obligatorna iako nema nikakve stvarne utemeljenosti u biologiji i znanosti uopće. Ne treba očekivati kako će sve ostati samo na ovoj odluci američkog Ministarstva pravosuđa. Jer administracija predsjednika Trumpa već najavljuje nove poteze koji se tiču prava LGBT i drugih zajednica.

Cijeli članak pročitajte ovdje

Izvor: narod.hr/geopolitika.news

Foto: thinkstock