Američki predsjednik ukinuo odluku Obamine administracije o osiguravanju izbora zahoda prema “rodnom identitetu”
24. veljače 2017.

Administracija novog američkog predsjednika Donalda Trumpa ukinula je ukaz bivšeg predsjednika Baracka Obame američkim državnim školama, o obvezi osiguravanja izbora zahoda prema “rodnom identitetu”, priopćeno je tamošnjeg iz Ministarstva pravosuđa.

„Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo obrazovanja ukinuli su danas upute … donesene 2015. i 2016. godine, za pristup objektima na temelju rodnog identiteta, a ne biološkog spola“, navedeno je u današnjem priopćenju.

Administracija Baracka Obame izdala je direktivu za državne škole, sukladno kojoj su one bile dužne omogućiti učenicima odabrati toalete i svlačionice prema vlastitom opredjeljenju svog “rodnog identiteta”.

Današnja odluka predstavlja veliki korak u borbi protiv rodne ideologije, koja se svima nameće kao obligatorna iako nema nikakve stvarne utemeljenosti u biologiji i znanosti uopće. Ne treba očekivati kako će sve ostati samo na ovoj odluci američkog Ministarstva pravosuđa. Jer administracija predsjednika Trumpa već najavljuje nove poteze koji se tiču prava LGBT i drugih zajednica.

Cijeli članak pročitajte ovdje

Izvor: narod.hr/geopolitika.news

Foto: thinkstock

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža