Markić: EK se ne mora brinuti da će Plenković prozivati suce iz komunizma
2. srpnja 2021.

“Hvala Bogu da postoje premijeri koji zastupaju interese svojih država kako priliči, inače bi nas možda i uspjeli uvjeriti kako je karikatura od Plenkovićeve vlasti – najbolje što Hrvatska može imati.”, istaknula je na svom Facebook profilu dr. Željka Markić, izvršna direktorica U ime obitelji vezano uz postupak slovenskog premijera Janeza Janše koji je javno razotkrio i danas aktivne suce starog komunističkog kadra.

> Beskompromisni Janša: Upozorio na utjecaj komunističkih sudaca u Sloveniji na preuzimanju predsjedanja EU

 Podsjetimo, slovenski je premijer prilikom preuzimanja predsjedanja EU, tijekom sastanka s Europskom komisijom pokazao fotografiju s nekoliko sudaca i političara koji su bili obilježeni slovima “S&D” (Socijalisti i demokrati) kako se nazivaju socijaldemokrati u Europskom parlamentu. Na fotografiji se nalazila i slovenska socijaldemokratska političarka i zastupnica u Europskom parlamentu Tanja Fajon. Fotografija je, kako javlja austrijski dnevnik Die Presse Janši poslužila kao ilustracija za njegovu tvrdnju kako je slovensko pravosuđe pod utjecajem “bivših komunističkih sudaca” i da prema tomu nije neovisno.Dr. Markić istaknula je kako predsjednik Vlade RH Andrej Plenković zasigurno neće tako nešto napraviti. Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“Za EK je sigurno velika utjeha činjenica da mogu računati da im Plenković neće stvarati “probleme” poput Janše.

Plenković ne da neće problematizirati suce i tužitelje koji su u komunizmu, po političkom nalogu sudili ili optuživali – a danas kao pošteno sude, već će ih gurati na najviše pozicije. Štoviše, on će korak po korak dovoditi na vlast radikalnu, komunističku ljevicu, kako bi nastavio u Hrvatskoj dokazivati da je “desno”, a u EK ispunjavati uvijete za poziciju, novo radno mjesto koje se nada dobiti. A u međuvremenu će, baš kao da smo u komunizmu – tjerati firme, ucjenjujući ih našim, javnim novcem, da svoje radnike ucjenjuju radnim mjestom, egzistencijom – kako bi se cijepili.

Hvala Bogu da postoje premijeri koji zastupaju interese svojih država kako priliči, inače bi nas možda i uspjeli uvjeriti kako je karikatura od Plenkovićeve vlasti – najbolje što Hrvatska može imati.

Ursula von der Leyen stala u obranu starih komunističkih kadrova

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen na zajedničkoj konferenciji za novinare ustvrdila je kako politički dijalog iziskuje poštovanje za sve demokratske političke stranke, te dodala kako i suci “imaju pravo na vlastitu prošlost”.

Podsjetimo, Slovenija, ali i Hrvatska jedine su postkomunističke države Europske unije koje nisu ni na koji način provele lustraciju.

Najsveobuhvatniju lustraciju provele su Njemačka, te Čehoslovačka. Lustracija je proces koji označava raščišćavanje komunističke prošlosti i podrazumijeva zabranu obnašanja javnih dužnosti za one koji su tijekom totalitarnog komunističkog sustava kršili ljudska prava.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža