5 namirnica koje sve trudnice trebaju
3. travnja 2017.

Ovi će Vam zdravi zalogaji pružiti mnogo hranjivih tvari koje su važne u trudnoći, uključujući vitamin C, folnu kiselinu i kalcij.

Sok od naranče

Ne samo da je ovaj sok bogat vitaminom C i folnom kiselinom, također je dobar izvor kalija, koji dokazano pomaže kod povišenog krvnog tlaka koji je naročito opasan za vrijeme trudoće.

Jogurt

Osim što je dobar izvor proteina, jogurt sadrži više kalcija nego mlijeko, kao i aktivne kulture koje smanjuju rizik od upala sluznice, koje su češće kada očekujete bebu. Osim toga, jogurt mogu uzimati čak i neke žene koje imaju netoleranciju laktoze.

Brokula

Poznata kao dobar izvor kalcija, brokula je također bogata vitaminom C, folnom kiselinom i vitaminom B6.

LećeKao i grah, leće su odličan izvor folne kiseline i bogate željezom i proteinima. Također su pune vlakana, što može pomoći spriječiti zatvor i moguće hemoroide.

Smokve

Svježe ili sušene, smokve sadrže više vlakana od bilo kojeg tipičnog voća ili povrća, više kalija nego banane te obilje kalcija i željeza.

*Napisala: Gina Bevinetto za časopis American Baby

Izvor: narod.hr/parents.com

Foto: Thinkstock

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža