31-godišnji Nizozemac koji igra nogomet sa znatno mlađim djevojkama kaže da mu je dijeliti s njima svlačionicu ‘najbolji dar’
2. rujna 2022.

Nizozemcu (31) koji je ”promijenio spol” i tvrdi da je žena, , dopušteno je igranje u ženskom nogometnom timu za mlađe od 20 godina. Činjenicu da sa znatno mlađim djevojkama ovaj muškarac može dijeliti svlačionicu opisao je kao ”najbolji dar koji je mogao dobiti”.

Kaže da je pronalaženje ekipe mladih djevojaka koja prima 31-godišnje transrodne muškarce bila muka, javlja portal Remix.

>‘Promjena spola’ u Hrvatskoj obavlja se na teret HZZO-a, no ne žele otkriti koliko je na to potrošeno

Ovaj muškarac kojem službeno u dokumentima piše da je žena, kaže da se preporodio nakon što je našao klub u kojem se ne mora presvlačiti u posebnoj prostoriji.

> Suparnica muškarcu koji se natječe kao žena u dizanju utega: ‘Ovo je nepravedno prema sportašima’
> Zamke rodne ideologije (1.): ‘Žene koje su bili muškarci’ gaze ženske sportašice
> Zamke rodne ideologije (2.): Je li pošteno ili čak sigurno da se biološki muškarci natječu protiv žena?

Ipak, sportski savez mu je uskratio dozvolu da igra za ženski klub i to u timu znatno mlađih od sebe.

”Imam 31 godinu, ali ne osjećam se tako. Puna sam hormona i osjećam se kao 15-godišnja djevojčica”, rekao je.

”Boje se da sam prejak da igram s i protiv mladih djevojaka. To nije slučaj i to ne možete suditi sa stolice u Zeistu (grad u kojem je sjedište sportskog saveza, op.a.).’

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Remix

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža