28. listopada 2015. u 16 sati istječe rok za podnošenje zahtjeva za glasovanje izvan mjesta prebivališta
27. listopada 2015.

Obzirom na neusklađenost registra birača i biračkih popisa, te na više od 250.000 birača duhova, udruga „U ime obitelji“ poziva sve građane da do 28. listopada 2015. u registru birača provjere koliko je građana registrirano za glasanje na njihovoj adresi te o svim nepravilnostima obavijeste nadležne urede državne uprave kako bismo imali što vjerodostojniji festival demokracije.

Osim toga u srijedu, 28. listopada 2015. u 16 sati istječe rok za podnošenje zahtjeva za glasovanje izvan mjesta prebivališta, te se ovom prilikom pozivaju svi studenti i druge osobe koje će se zbog različitih razloga 8. studenog zateći izvan mjesta prebivališta da izvrše privremeni upis kako bi na predstojećim izborima mogli glasovati.

Privremeni upis možete izvršiti preko sustava e-građani ili možete poslatizahtjev poštom ili mailom nadležnom uredu državne uprave. Studentima i učenicima, i nastavnim djelatnicima u susutavu MZOŠ je za prijavu preko sustava e-građani dovoljan AAI identitet, dok ga svi ostali građani potrebne podatke mogu dobiti u bilo kojem uredu FINA-e ili koristiti podatke HZZO-a, HPB, epošte ili Zagrebačke banke.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanje kontaktirajte nas na e-mail: promatraci@uimeobitelji.net

Photo: wikimedia.org

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža