Željka Markić razgovarala s biskupom Košićem: ‘Bit će zidova i crijepa, bude li nas i vjere!’
6. siječnja 2021.

Dr. Željka Markić je na Banovini je razgovarala s mons. Vladom Košićem u logističkom centru Caritasa sisačke biskupije o potresu i odgovoru na njega.

Sisačka je biskupija najmlađa hrvatska biskupija i doc. dr. sc. Vlado Košić je njezin prvi biskup. On je kao župnik u Hrastovici prošao teške dane Domovinskog rata na prvoj crti bojišnice, nakon rata obnavljao je i gradio crkve koje su srušili četnici tijekom rata i 4-godišnje okupacije Petrinje i Gline, a sada sa svojim timom suradnika pomaže svima pogođenima potresom na području Banovine.

Biskup Košić kazao je da su se mnogi mladi odazvali pomoći te da su jednu večer imali čak oko 300 mladih volontera na terenu. Istaknuo je da je moguće pomoći putem Caritasa Sisačke biskupije jer će tako stvari potrebne građanima doći direktno.

Dodao je da kada je riječ o državi ona nikada ne može napraviti sve te je podsjetio na slučaj iz 2014. godine kada je bila poplava. Iako su kuće bile obnavljane, Caritas je pomagao njihovo opremanje od parketa do namještaja.

Biskup Košić dodao je da još uvijek pristižu brojke glede evidentiranih oštećenih crkava te da će mnoge dobiti crvenu oznaku dok će neke morati ići u demontažu tornjeva zbog prijetnje urušavanja.

Za kraj je podsjetio na riječi bl. Alojzija Stepinca koji je u sužanjstvu kazao da nam mogu uzeti sve, ali duše nikada.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža