U ime obitelji

Željka Markić odgovorila Kekin: Pobačaj nije ni ljudsko pravo, ni zdravstvena skrb

Željka Markić odgovorila Kekin: Pobačaj nije ni ljudsko pravo, ni zdravstvena skrb

Dr. Željka Markić, nacionalna koordinatorica Hoda za život Hrvatska osvrnula se na izjavu Ivane Kekin (Možemo) i poručila da Kekin iznosi neistinu da je pobačaj, prekid života nerođenog djeteta, ljudsko pravo. ”To nije istina. Pobačaj nije ni ljudsko pravo niti je zdravstvena skrb za žene”, poručila je Markić.

”Međutim, pravo na život – jest temeljno ljudsko pravo, zaštićeno 3. člankom UN-ove Opće deklaracije o ljudskim pravima. Znanost neupitno potvrđuje da život čovjeka započinje začećem, a Hod za život zalaže se za pravo svakog čovjeka na život – od začeća do prirodne smrti. Dakle, Hod za život predstavlja zalaganje za temeljna ljudska i građanska prava – svakog čovjeka i svih ljudi.

>Goluža objavio urnebesan video s Ivanom Kekin; usporedio ju sa Staljinom

Zastave Hoda za život

Što se tiče zastava Hoda za život – Hod za život je i ove i prošle godine pravovremeno i prema propisanoj proceduri zatražio postavljanje svojih zastava u Zagrebu. Prošle godine je g. Tomašević samovoljno unatrag promijenio već izdanu suglasnost, kakvu smo dobivali prije nego je on došao na vlast. Ove godine do danas nismo dobili odgovor na naš zahtjev. Prikaz loga Hoda za život na zagrebačkim fontanama, što je također bila praksa proteklih godina, prošle je godine g. Tomašević zabranio, a ove godine odbio.

Možemo diskriminira veliki broj građana Zagreba

Ovakvim postupcima Možemo diskriminira veliki broj građana Zagreba, zato što se ne slaže s njihovim stavovima i društvenim zalaganjem. Dakle, svi mi koji se zalažemo za pravo na život nemamo pravo pristupa istim procedurama i pravima kao i drugi gađani i druge građanske manifestacije. Zbog svega navedenog, prošle godine smo podnijeli tužbu protiv trenutačne zagrebačke vlasti.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku rastući je pokret. Nakon Slavonskog Broda, Imotskog, Osijeka i Zadra sutra će tisuće i tisuće hrvatskih građana hodati za život u Zagrebu i Vinkovcima, pa onda tijekom lipnja u još šest hrvatskih gradova. Ni jedna druga gradska vlast u Hrvatskoj nije Hod za život izložila diskriminatornim postupcima kao g. Tomašević i Možemo. Na žalost, g. Tomašević bira biti gradonačelnik samo nekih, a ne svih Zagrepčana”, stoji u priopćenju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE