Željka Markić: Kad će ministar Orepić početi raditi posao za koji ga plaćamo?
27. veljače 2017.

Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji, na svom je Facebooku komentirala uvredljive naljepnice koje su se pojavile u Vukovaru, kao i Facebook objavu ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića.

Donosimo je u cijelosti:

“Jučerašnja objava ministra Orepića bila bi odlična – da ju na FB nije objavio čovjek koji je na poziciji ministra unutarnjih poslova gotovo 1,5 godinu. Ministarstva sa oko 25 000 zaposlenika i čiji se proračun broji u milijardama kuna.

Jer, da, slažem se da naljepnice kojima se vrijeđa Srbe i to baš u Vukovaru, simbolu stradanja Hrvata u Domovinskom ratu – nisu Hrvatska, izraz su primitivizma i nemaju veze s domoljubljem. Možda su čak dio organiziranog djelovanja protiv Republike Hrvatske kroz koje se našu državu – nakon što su SDP i HNS izgubili vlast – želi prikazati kao netolerantnu ili fašističku.

Od Mostovog ministra policije očekujem da – u danu kad su naljepnice na nadstrešnici autobusne stanice u Vukovaru vijest dana u Hrvatskoj, a uskoro će se,ako već nisu, proširiti i izvan Hrvatske – javnost izvijesti o nekim osnovnim činjenicama – sprječavajući nanošenje daljnje štete Hrvatskoj.

Evo par pitanja na koja bih rado čula odgovor od ministra – na njegovoj FB stranici ili na konferenciji za medije:

1. Na koliko mjesta u Vukovaru su naljepljene uvredljive naljepnice?

2. Kad su postavljene?

3. Ima li kakvih saznanja zašto su na engleskom, a ne hrvatskom jeziku ili na srpskom?

4. Ima li kakvih saznanja – radi li se o djelovanju pojedinaca ili neke organizirane skupine?

5. Jesu li u Vukovaru u zadnjih godinu dana prijavljene još neke takve slične naljepnice, leci, uvredljivi tekstovi, napadi na hrvatske građane srpske nacionalnosti?
A kad nam ministar odgovori na ova osnovna pitanja – bilo bi dobro da konačno doznamo i:

1. Do kuda je policija došla sa istragom crtanja kukastog križa na Poljudu 12.6.2015. – čime je nanesena ogromna šteta hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i ugledu Hrvatske?

2. Do kuda je policija došla sa istragom bacanja suzavca – dovođenja u opasnost života i imovine – na homoseksualnoj zabavi 11/12.2 – čime je također nanesena šteta ugledu Hrvatske?

I baš zato što se slažem s ministrom Orepićem – da te sramotne naljepnice nisu Hrvatska – kao što Hrvatska nije niti nacrtana svastika na Poljudu ili suzavac na homoseksualnoj zabavi u derutnom klubu – očekujem da, umjesto jeftinog populizma, radi posao za koji ga plaćamo mi, građani Republike Hrvatske: da svojim radom pomaže razdvojiti i razlikovati njih primitivne od nas civiliziranih, njih koji krše zakon od nas koji ga se držimo, njih kukavice od nas hrabrih’, navela je Željka Markić danas u Facebook objavi.

 Izvor: narod.hr

Foto: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža