Zatvorenica zatrudnjela nakon što je prisiljena dijeliti ćeliju s muškarcem koji tvrdi da je žena
16. kolovoza 2021.

Zatvorenica u Kaliforniji je zatrudnjela nakon što su ženski zatvori prisiljeni prihvatiti zatvorenike biološke muškarce koji tvrde da su žene bez ikakvih dodatnih pitanja i provjera.

> Izdvojeno mišljenje suca Šumanovića: Pojmovi muško i žensko prestaju vrijediti prema svim objektivnim kriterijima

> Digitalno ‘paljenje’ knjiga: Amazon cenzurirao kritičku studiju o transrodnosti

> Posljedice rodne ideologije: ‘Transrodni’ muškarac napastvovao žene u skloništima za žene u Torontu

Prema portalu Blaze i liberalnoj ženskoj organizaciji Ženska oslobodilačka fronta (Women’s Liberation Front – WoLF) barem je jedna žena zatrudnjela nakon što je donesen kalifornijski zakon koji omogućava muškarcima koji se identificiraju kao žene da budu poslani u ženski zatvor – čak i ako su bili u zatvoru zbog počinjenog nasilja nad ženama.

Kako je The Daily Wire izvijestio početkom kolovoza, Kalifornija je počela dijeliti kondome zatvorenicama koje su bile prisiljene prihvatiti dijeljenje zatvora s biološkim muškarcima koji tvrde da su transrodni. U to je vrijeme organizacija WoLF objavila izjavu o onome što se dijeli po zatvorima:

Žene zatvorene u najvećem ženskom zatvoru u Kaliforniji opisuju uvjete kao “najgoru moru svih noćnih mora” nakon uvođenja novih odredbi za trudnoću u klinici zatvora u Srednjoj Kaliforniji (Central California Women’s Facility – CCWF). Nove odredbe su zapravo prešutno dopuštenje upravitelja zatvora u kojem bi žene trebale očekivati silovanje kada su smještene u zatvor s muškarcima, gdje se svaki spolni odnos smatra nedobrovoljnim.

Nedavno su se u medicinskim prostorijama pojavili novi plakati s opcijama koje su dostupne “trudnicama” u zatvoru, uključujući prenatalnu skrb, pobačaj i posvojenje. Plakat također objašnjava da žene imaju pravo na „savjetovanje o kontracepciji te izbor metode kontrole rađanja od strane licencirane zdravstvene ustanove u roku od 60-180 dana prije predviđenog datuma izlaska iz zatvora“. Međutim, jedine metode koje su na raspolaganju zatvorenicama za sprječavanje trudnoće su kondomi, koji su se pojavili nedugo nakon muškaraca koji se deklariraju kao žene, i hitni kontraceptivi kao plan B.

> Muškarac izabran za najljepšu ženu Nevade – Enriquez se sada natječe za Miss SAD-a

> Legendarni tvorac Monty Pyhtona ponovno ismijava političku korektnost: ‘Ja sam crna lezbijka u tranziciji’

> (VIDEO) Rodna ideologija: kako muškarac, bijelac postaje 7-godišnje dijete ili Kineskinja

> Britanski influencer nakon 18 operacija – sada se ‘identificira kao Korejac’

U siječnju je stupio na snagu ovaj zakon koji zahtijeva da ženski zatvori primaju biološki muške zatvorenike koji se deklariraju kao žene. Los Angeles Times izvijestio je da je od tada oko 300 muških zatvorenika podnijelo zahtjeve za premještaj, a samo ih je 20 do sada obrađeno.

Jedan zatvorenik, prema organizaciji WoLF, rekao je: “Kako da se osjećamo sigurno u svojoj zajednici? Kad se obratimo za pomoć, ne dobivamo ništa. Dogodio se napad na ženu i još uvijek smo svi ušutkani.”

„Smeta li nekome što smo mi žene prisiljene dijeliti ćeliju s muškarcima od 1.89 metra, 113 kilograma i penisom koji su ovdje zbog brutalnog silovanja žena?” dodala je zatvorenica. “Službenici u zatvoru su nas upozorili da dolaze muškarci i s gorim optužbama. Gdje je briga o našoj sigurnosti? Ako kažemo da se bojimo, to nam samo može naštetiti.”

Organizacija WoLF je prošlog tjedna na Twitteru objavila da je “sedam različitih osoba unutar zatvora CCWF” potvrdilo da je “barem jedna žena, a moguće i više njih, sada trudno nakon što su bile smještene s muškim prijestupnicima koji su prema novom zakonu prebačeni u ženski zatvor”.

“Naše veze nam govore da su najmanje tri muškarca sada premještena u samice. (Budući da se ovdje radi o privatnim zdravstvenim podacima, trenutno ne možemo potvrditi ništa više od ovoga), dodala je organizacija WoLF.

Amber Jackson, zatvorenica u zatvoru CCWF, rekla je za novine Santa Monica Observer da su neki od “transrodnih” zatvorenika koji su prebačeni još uvijek imali penise i spolne odnose sa zatvorenicama.

“Smatrajte se ‘ženom’ koliko god želite”, rekao je Jackson. “Ali kad imate muškarca sa penisom koji se ponaša kao muškarac, to stvara probleme u ženskim tuš kabinama. To je problem.”

* S engleskoga preveo: Domagoj Beg

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža