U ime obitelji

Zagovornica pobačaja i govornica na Svjetskom ekonomskom forumu imenovana u Papinsku akademiju za život

Zagovornica pobačaja i govornica na Svjetskom ekonomskom forumu imenovana u Papinsku akademiju za život

Papinska akademija za život objavila da je papa Franjo imenovao ekonomisticu Marianu Mazzucato u redove novih redovnih članova akademije. U ovoj vijesti ne bi bilo ništa neobičnog, da nova članica Papinske akademije za život nije pobornica pobačaja.

Mazzucato je profesorica ekonomije na Sveučilišnom koledžu u Londonu (UCL). I deklarirana ateistkinja. Imenovana je u Papinsku akademiju za život, što je javnosti obznanjeno 15. listopada.

>Papa Franjo najavio da će nove biskupe birati i dvije žene

“Papinska akademija za život organizira sljedeći skup, koji se održava od 20. do 22. veljače 2023., na temu ‘Konvergiranje prema osobi. Tehnologije u nastajanju za opće dobro’.”

>Sveta Stolica pristupa Konvenciji o klimatskim promjenama i Pariškom sporazumu

”Ovo je tema od velike važnosti u ovom vremenu jer je etičko promišljanje neizbježno pred svijetom koji se duboko mijenja pred našim očima… U tom smislu, važno je da Papinska akademija za život uključuje žene i ljude s iskustvom u raznim disciplinama i iz različitih sredina, za stalni i plodonosni interdisciplinarni, međukulturalni i međureligijski dijalog”…”I ponovno potvrđujemo svoju predanost da u svijet donesemo to proročko nadahnuće i poziv temeljen na Evanđelju kako bismo promicali ljudski život uvijek i posvuda.”, navodi se u priopćenju Papinske akademije za život.

Govornica na Svjetskom ekonomskom forumu i zagovornica pobačaja

Portal Life Site naglašava da je spomenuta ekonomistkinja uz to što zagovara pobačaj i govornica na Svjetskom ekonomskom forumu koji zagovara antikršćansku agendu, socijalizam i transhumanizam.

U lipnju, nakon što je Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država poništio ustavnu zaštitu pobačaja u SAD-u poništivši presudu iz 1973. Roe v. Wade, Mazzucato je na Twitteru komentirala video koji je proabortivan i omalovažava Bibliju s: ”Tako dobro”.

Video koji se novoj članici Papinske akademije za život svidio glasio je: ”Nije me briga što si kršćanin, nije me briga što kaže Biblija… Osjećam kao da je to klaunovska predstava, a ja sjedim ovdje i pokušavam dešifrirati što tvoja mala mitska knjiga ima za reći o ovim vrlo stvarnim političkim pitanjima”, rekla je ljevičarska politička komentatorica Ana Kasparian u videu za koji je Mazzucato napisala da je dobar.

Godine 2016. Mazzucato je na Twitteru napisala: “Kao ateist, nikad nisam mislila da ću ovoliko voljeti Papu”. Riječ je o osvrtu na podršku pape Franje agendi klimatskih promjena.

Prošle godine imenovan zagovornik globalne kontrole broja stanovnika

Prošle je godine je u istu Papinsku akademiju za život imenovan i ekonomist Jeffrey Sachs koji je otvoreni zagovornik globalne kontrole stanovništva i arhitekt UN-ovih ciljeva održivog razvoja. Sachs je bio posebni savjetnik glavnih tajnika UN-a Ban-ki Moona i Antónia Guterresa za ciljeve održivog razvoja.

>Kardinal Müller: Sinoda pape Franje je neprijateljsko preuzimanje Crkve; to može biti kraj

Profesor Sachs više je puta pozivao na smanjenje razine plodnosti kako bi se riješila prenapučenost i ekološki problemi. U svojoj knjizi iz 2008., Commonwealth: Economics for a Crowded Planettvrdi da je pobačaj isplativ način za eliminaciju “neželjene djece” i smanjenje ukupne stope plodnosti.

Ovogodišnja imenovanja u Papinsku akademiju za život 

Papa Franjo imenovao je 14 novih članova Papinske akademije za život, priopćio je u subotu 15. listopada Tiskovni ured Svete Stolice. Među njima je i muslimanski pravnik Saad Al-Din Mosaad Helaly sa Sveučilišta Al-Azhar u Kairu, javlja Vatican News, a prenosi IKA.

Odlukom Svetoga Oca u Papinskoj akademiji za život od sada je novih 14 redovnih članova. Neki od njih su bili dopisni članovi koji su sada postali redoviti. To su: mons. Carlos Gustavo Castillo Mattasoglio, p. Humberto Miguel Yáñez Molina, S.I., profesori Carlos Centeno Cortés, Roberto Dell’Oro, Federico de Montalvo Jääskeläinen, Paolo de Tarso Ramos Ribeiro, Mariana Mazzucato, Saad Al-Din Mosaad Helaly, John N. Nkengasong, Jean Marie Okwo-Bele, Stephan Werner Sahm, Martha Margarita Luz Tarasco Michel, Sheila Dinotshe Tlou i Krzysztof Wiak.

Papa Franjo je imenovao i pet novih članova Upravnog odbora, a to su: mons. Noël Simard, biskup Valleyfielda (Kanada), mons. Philippe Bordeyne, dekan Papinskog teološkog instituta Ivan Pavao II. za znanost o braku i obitelji (Rim), p. Jacques Koudoubi Simporé, M.I., rektor Sveučilišta sv. Tome Akvinskog i direktor Biomolekularnog istraživačkog centra Pietro Annigoni u Ouagadougou (Burkina Faso), sestra Margarita Bofarull Buñuel, R.S.C.J., profesorica moralne teologije na Universidad Centroamericana José Simeón Cañas u Antiguo Cuscatlánu (El Salvador), profesorica Laura Palazzani, profesorica filozofije prava na Sveučilištu LUMSA u Rimu.

Papinsku akademiju za život utemeljio je 1994. Ivan Pavao II. Akademija papi i Rimskoj kuriji daje znanstvene smjernice za bioetičke i medicinsko-etičke rasprave u koje je Crkva uključena već nekoliko desetljeća, prenosi Vatican News.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/life site