Zadovoljni datumom izbora, upozoravamo na manipulacije
6. listopada 2015.

Udruga u ime obitelji pozdravlja odluku predsjednice RH, Kolinde Grabar-Kitarović, da kao datum održavanja izbora za Sabor RH odredi najraniji mogući datum – 8. studenog 2015. godine. Obzirom na nesposobnost aktualne Vlade da se nosi sa gorućim pitanjima u zemlji – rastom nezaposlenosti, odlaskom mladih u inozemstvo, katastrofalnom demografskom i gospodarskom situacijom te migrantskom krizom – to je logičan potez kako bi se barem malo smanjila šteta koju ova Vlada svojim nekompetentnim radom svaki dan čini Hrvatskoj.

Želimo podsjetiti kako je SDP-ova većina učinila sve da se ovi, najvažniji izbori u zemlji održavaju u okruženju sužene demokracije i pravne nesigurnosti:

1. I dalje imamo nesređene biračke popise s preko 250.000 birača-duhova.

2. Pod utjecajem SDP-ove većine prijevremeno je raspušten Hrvatski sabor, iako nitko nije naveo nikakve razloge za to.

3. Premijer Milanović do zadnjeg časa je držao hrvatske građane u neizvjesnosti oko određivanja datuma održavanja izbora, koje smo doznali samo 30 dana prije. Time je Milanović SDP-u i koalicijskim partnerima priskrbio povoljniji položaj u odnosu na druge stranke.

4. SDP-ova većina promijenila je izborni zakon samo 9 mjeseci prije izbora, iako se izborna pravila ne smiju mijenjati godinu dana prije izbora.

5. Ustavni sud je samo 40 dana prije izbora ukinuo odredbe Milanovićevog novog izbornog zakona.

Smatramo kako je odvijanje izbora za 151 zastupnika koji će u sljedeće 4 godine odlučivati o svim ključnim pitanjima u Republici Hrvatskoj u ovakvim uvjetima sužene demokracije i pravne nesigurnosti namjeran plan SDP-a i njihovih koalicijskih partnera kako bi se birači odvratili od izlaska na izbore i time koliko-toliko povećali izglede SDP-a za ostanak na vlasti.

Usprkos tome,  zamolit ćemo sve ljude dobre volje da se i u takvom okruženju propitaju kome vjeruju? U ime obitelji će predložiti svoje građanske liste i samostalnim izlaskom na izbore dati našim građanima jednu potpuno neovisnu mogućnost glasanja za konkretne i vjerodostojne ljude.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža