U ime obitelji

Međunarodna konferencija: Obitelj – ključ demografskog i ekonomskog oporavka

Međunarodna konferencija: Obitelj – ključ demografskog i ekonomskog oporavka

Udruga „U ime obitelji“ u suradnji s domaćim i stranim partnerskim udrugama civilnog društva od 22. do 23. listopada ove godine organizira međunarodnu konferenciju pod naslovom „Obitelj – ključ demografskog i ekonomskog oporavka“.

Cilj konferencije je odgovoriti na aktualne potrebe s kojima se obitelji i društvo danas susreću. Ta dva dana vrhunski znanstvenici i brojni praktičari pomoći će nam da još bolje razumijemo ulogu obitelji za svakog pojedinca, društvo i zemlju, kao i praktične načine na koje se obitelj štiti i jača zakonima, demografskim politikama, kroz državne institucije i poduzetništvo, civilno društvo i vjerske zajednice.

Doznat ćemo više o provođenju javnih kampanja za promociju braka i majčinstva u Poljskoj, važnosti instituta medijacije za bračne parove u Hrvatskoj, programima volonterske pomoći obiteljima u lokalnoj zajednici ili župi, radionicama o odgoju djece, kurikulumu uspješno provedenog spolnog odgoja i obrazovanja za brak i obiteljski život iz Venezuele itd. Također, na konferenciji će biti predstavljena mađarska obiteljska i demografska politika, koja je značajno pomogla obiteljima u Mađarskoj.

Ova konferencija neće biti samo koncentrat najboljeg znanja o obitelji – već i mjesto susreta, povezivanja i pokretanja novih projekata! Više informacija o konferenciji i prijave na http://konferencija2015.uimeobitelji