U ime obitelji

Više od 500 vrhunskih znanstvenika potpisalo Deklaraciju protiv širenja klimatske histerije!

Više od 500 vrhunskih znanstvenika potpisalo Deklaraciju protiv širenja klimatske histerije!

Danas u svijetu postoji veliki broj vrhunskih znanstvenika koji negiraju planetarno-globalni i ekološko-fanatični pokret borbe protiv klimatskih promjena, u koji su kao što imamo prilike gledati ovih dana uvučena čak i djeca. Oni koji su odrasli u totalitarnim sustavima, imaju vrlo ružna sjećanja na uključivanje djece u politički agitprop, pa kod većine tih ljudi ova marširanja ulicama djece diljem svijeta izazivaju čak i nelagodu.

Globalistički centri financijske moći proizveli su novu ikonu, novu savjest planeta – Gretu Thunberg, pokazujući svoju medijsku svemoć. I pokazujući koliko je briga za planet Zemlju tek instrument globalističke agende, u kojoj je budućnost planeta toliko nevažna da je pored svih znanstvenih instituta na svijetu državnicima kao vrhovni autoritet tumači – djevojčica koja je pobjegla iz škole“, upozorava Višnja Starešina.

Većina medija prešutjela je da se nedavno oglasila i velika skupina više od 500 znanstvenika i uputila UN-u poruku da odvoje histeriju od činjenica, te im se obratila Deklaracijom o klimatskim promjenama koja počinje ovim riječima:

Vaše ekselencijo,

Klimatske hitnosti nema.

Globalna mreža više od 500 poznatih i iskusnih znanstvenika i profesionalaca u oblasti klime i srodnih područja ima čast uputiti Vašoj ekselenciji prilog Europske izjave o klimi…

Više znanosti, manje politike

Klimatska znanost trebala bi biti manje politička, a klimatska politika više znanstvena“, navodi se u Deklaraciji, “Znanstvenici bi se trebali otvoreno pozabaviti neizvjesnostima i pretjerivanjima u svojim predviđanjima globalnog zagrijavanja, dok bi političari trebali nepristrano računati stvarne koristi, kao i zamišljene troškove prilagodbe globalnom zatopljenju.”

Znanstvenici su naglasili da se ne postupa ishitreno u nevjerojatno skupoj klimatskoj akciji smanjenja emisije COprije nego što se u potpunosti ne utvrde činjenice.

Ne postoje statistički dokazi da globalno zagrijavanje pojačava uragane, poplave, suše i slične prirodne katastrofe niti da ih čine učestalijim“, izjavljuju znanstvenici, „Međutim, mjere smanjenja CO2  jednako su štetne koliko i skupe. CO2 nije zagađivač. On je važan za čitav život na Zemlji. Fotosinteza je blagoslov. Više CO2 korisno je za prirodu i zelenilo Zemlje: dodatni CO2 u zraku poticao je rast globalne biljne biomase. Također je dobro za poljoprivredu, povećavajući prinose usjeva u cijelom svijetu.

Potpisnici Deklaracije također inzistiraju na tome da javna politika mora poštivati znanstvene i ekonomske činjenice, a ne samo odražavati mondenost i histeriju trenutka u kojem se živi.

Ne postoji klimatski hitan slučaj. Stoga nema razloga za paniku i uzbunu“, napominju znanstvenici, „Oštro se protivimo štetnoj i nerealnoj politici nulte emisije CO2 koja je predložena za 2050. godinu.

„Ako se pojave bolji pristupi, a sigurno hoće, imamo dovoljno vremena za razmišljanje i prilagođavanje. Cilj međunarodne politike trebao bi biti pružanje pouzdane i pristupačne energije u svakom trenutku, i to širom svijeta“, ističu.

Znanstvenici posebno kritiziraju klimatske modele opće klimatske cirkulacije na kojima se trenutno zasniva međunarodna politika jer su oni „neprikladni za tu svrhu“.

Stoga je surovo i nepromišljeno zagovarati rasipanje trilijuna dolara na temelju rezultata takvih nezrelih modela“, tvrde oni. “Postojeće klimatske politike besmisleno i ozbiljno narušavaju ekonomski sustav, ugrožavajući živote u zemljama kojima je uskraćen pristup pristupačnoj, kontinuiranoj električnoj energiji.

Više od 500 znanstvenika poziva UN da organizira konstruktivan sastanak na visokoj razini između znanstvenika svjetske klase o klimi, koji bi bio početkom 2020. godine.

Cijeli tekst Deklaracije o klimatskim promjenama možete pročitati ovdje.

Izvor: narod.hr/clintel.nl

EPA/SHAWN THEW