Više od 100.000 ljudi prosvjedovalo je u Madridu protiv pobačaja i za ”obranu života i istine”
29. lipnja 2022.

Prošlog je vikenda u Madridu održan “Prosvjed u obranu života i istine”. Na njemu je sudjelovalo više od 100.000 ljudi.

Više od 200 organizacija civilnog društva s brojnim organizacijama iz Europske federacije ”One of Us”, NEOS-a, Skupštine udruga za život, slobodu i dostojanstvo i ”Platforme Svaki život je važan” kritizirali su niz španjolskih zakona koji ugrožavaju ljudske živote i dostojanstvo.

Predsjednik udruge ”One of us” Jaime Mayor Oreja započeo je svoj govor osvrtom na odluku Vrhovnog suda SAD-a koji je ukinuo pravo na pobačaj u SAD-u kao ustavno pravo. “To pokazuje da rasprava o kulturi života nije zatvorena, daleko od toga, i da će prevladati nad kulturom smrti.”

>10 pitanja i odgovora o presudi Vrhovnoga suda SAD-a o pobačaju

“Nedostatak prisutnosti pogoduje ekstremizmu zakona i stoga je važno mobilizirati i braniti život i ljudsko dostojanstvo u našem društvu pred nemilosrdnim društvenim neredom. Bit ćemo prisutniji, ujedinjeniji i aktivniji nego ikad. Neophodno je mobilizirati i braniti kršćanske temelje našeg društva pred nemilosrdnim društvenim neredima. Danas nismo ovdje u raspravi o prošlosti, već da podignemo svijest i pripremimo se za raspravu o budućnosti”, dodao je.

U Španjolskoj od 1985. više od 2,5 milijuna pobačaja

Nayeli Rodríguez, nacionalna koordinatorica kampanje ”40 dana za život za Španjolsku”, upozorila je da je u Španjolskoj bilo više od 2,5 milijuna pobačaja otkako je Zakon o pobačaju stupio na snagu 1985.

Inače, reformu zakona o pobačaju odobrilo je 17. svibnja španjolsko Vijeće ministara. Između ostalog, prijedlog zakona bi omogućio djevojkama od 16 i 17 godina da pobace bez pristanka roditelja. Prijedlog zakona ide u Kongres (donji dom) na raspravu i glasovanje, a zatim u Senat.

Fernández de la Cigona iz Instituta za obiteljske studije rekao je da vlada želi promijeniti stvarnost i reći da je “ubijanje dobro i suosjećajno”, dok je “briga, molitva, pomaganje onima kojima je potrebna ruka pomoći umjesto toga loše”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža