Viktor Orban: ‘Mađarska neće dopustiti LGTBQ aktivistima ulazak među svoju djecu’
9. srpnja 2021.

“Ovdje briselski birokrati uopće nemaju što raditi, bez obzira čime se bavili, mi nećemo pustiti LGBTQ aktiviste među svoju djecu. Pitanje je nacionalnog suvereniteta”, rekao je Viktor Orban.

Mađarski premijer Viktor Orban obećao je u četvrtak da neće odustati zbog pritiska EU-a za ukidanje novog zakona kojim se školama zabranjuje uporaba materijala za koji se smatra da promiču LGTB ideologiju, piše Reuters

Kroz zakon protiv pedofilije Orban namjerava ukinuti LGBT propagandu u školama

Mađarska vladajuća stranka Fidesz na čelu s Viktorom Orbanom usvojila je zakon kojim zabranjuje širenje sadržaja koji maloljetnicima promovira homoseksualizam i “promjenu spola”. Ovaj amandman je dopuna Zakona protiv pedofilije, a predlažu i da se napravi popis organizacija koje smiju držati predavanja o spolnom obrazovanju u školama.

Zakon je doveo EU u sukob s Viktorom Orbanom i mađarskom Vladom.

„Europski parlament i Europska komisija žele da LGBTQ aktiviste i organizacije pustimo u vrtiće i škole. Mađarska to ne želi ”, rekao je Orban na svojoj službenoj Facebook stranici.

“Ovdje briselski birokrati uopće nemaju posla, bez obzira čime se bavili, mi nećemo pustiti LGBTQ aktiviste među svoju djecu.”

To je pitanje nacionalnog suvereniteta, dodao je Orban.

Kritičari Zakona kažu da zakon pogrešno povezuje pedofiliju i pornografiju s LGBT problemima. Kontorovezna Ursula von der Leyen, šefica izvršne komisije EU koja je ovih dana u posjeti Hrvatskoj, nazvala je to “sramotom”.

Treba istaknuti da u Mađarskoj je brak definiran kao zajednica muškarca i žene, te samo heteroseksualni parovi imaju zakonsko pravo posvojiti djecu, a isto je i u Poljskoj. Prošle godine su zabranili upis promjene spola u matične urede i ukinuli “biranje” roda tzv. transrodnih osoba.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža