(VIDEO) Žena koja je odrastala s majkom i njezinom lezbijskom partnericom: ‘Takav odgoj nije dobra ideja’
19. rujna 2020.

Rivka Edelman profesorica je književnosti, aktivistica za prava djece i žena koja je progovorila o životu s majkom i njezinom lezbijskom partnericom.

Video o njezinom iskustvu je snimio ADF, a ovdje ga možete vidjeti uz prijevod tako da kliknete na natpis ‘CC’ u donjem desnom kutu videa.

Pogledajte kako Rivka priča svoju priču i izražava zašto podržava brak između jednog muškarca i jedne žene.

“Mislim da sam kao dijete shvatila da moram stvoriti vlastitu obitelj i to apsolutno radi svog opstanka. Vrlo rano sam postala svjesna da je naša obitelj bila drugačija jer se moja majka pobrinula da nam kaže kako nismo tradicionalni već drugačiji tip obitelji”, kaže u videu.

“Mislim da bih kao dijete koje su odgajale moja majka i njene partnerice rekla da takav odgoj nije dobra ideja. Ako niste odrasli u istospolnoj vezi i u gej zajednici ne znate kako je to. Svoju ulogu vidim u tome da izađem pred ljude i kažem djeci kad izađu iz te situacije, a izaći će, i pitaju zašto im nitko nije ništa rekao?”, ističe Rivka Edelman.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža