(VIDEO) Željka Markić: I blagajnice su zaslužile blagdane Božića i Svetog Stjepana provesti sa svojim obiteljima
17. prosinca 2016.

U večerašnjem ‘Drugom mišljenju’ urednika i voditelja Marijana Križića gostovala je predsjednica udruge ‘U ime obitelji’ Željka Markić, koja je prošlog vikenda u južnoafričkom Cape Townu potpisala Deklaraciju o osnivanju Međunarodne organizacije za obitelj. S tom temom započeo je razgovor u emisiji.

Dr. Markić potpisala Deklaraciju iz Cape Towna: ‘Moramo se boriti za zaštitu braka i obitelji – jedinu budućnost za čovječanstvo’

Osim ove teme, u emisiji se govorilo o aktivnostima udruge u civilnom društvu, postignućima u zaštiti braka i obitelji, pravednijem izbornom sustava i demokratizaciji Hrvatske, kurikularnoj reformi, dopuni tužbe Ustavnom sudu vezano za zakon o pobačaju, ali i totalitarnim simbolima.

Dr. Markić je objasnila da su svi koji tvrde da u Hrvatskoj danas postoji problem fašizacije društva isti oni koji pokušavaju zaštiti svoje privilegije. Istaknula je da “45 godina u Hrvatskoj nije riješeno pitanje komunističkog totalitarnog režima u kojem su stvorene određene strukture koje i danas u Hrvatskoj, iz osobnog interesa, pokušavaju pokazati taj sustav kao da nije bio totalitaran”.

Što Pupovac misli o totalitarnim sustavima? ‘Nisu svi totalitarizmi bili i zločinački’

Uz to, jedna od glavnih tema u emisiji bile su neradne nedjelje za koje se U ime obitelji cijelo vrijeme zalaže, tj. za zakonske promjene kojima bi Vlada zaštitila prava zaposlenih u trgovinama.

Dr. Markić je izjavila kako na Božić i Svetog Stjepana svi imamo neradni dan, “to je blagdan i praznik, a u trgovinama poslodavci mogu natjerati svoje zaposlenike da tada rade – i za to ne mogu biti sankcionirani”.

“Mi se zalažemo za to da se kažnjava poslodavca ako on tjera radnika da radi praznikom, a ako smatra da je to toliko važno, da mu onda plati 100 posto veću plaću”, dodala je dr. Markić.

Rad nedjeljom pogađa čitave obitelji, a zakon ne štiti prava najugroženijih radnika!

Znate li kako rad nedjeljom reguliraju druge zemlje Europske unije, a kako Hrvatska?

U sklopu emisije provedeno je referendumsko pitanje – treba li zabraniti isticanje simbola i protagonista totalitarnih režima. Ponuđeni odgovori su bili: a) da; b) samo fašističkih i nacističkih; c) samo komunističkih i d) ne. Na kraju emisije objavljeno je da je za odgovor a glasovalo 38 posto gledatelja, za odgovor b – 31 posto, za c – 11 posto i d – 20 posto. Dr. Markić je rezultate komentirala rekavši da ukazuju na nejasnoće među ljudima da je prema svakom totalitarnom režimu potrebno zauzeti istu poziciju, jer se njihovim korištenjem “opravdavaju mučenja, progoni, krađa imovine i ubijanja koja su bila prisutna u komunizmu”.

Izvor: narod.hr
Foto: snimka zaslona

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža